Jump to content

Nintendo čini 2/3 prodatog gejming hardvera u septembru


SolidChief

Recommended Posts

Switch.jpg?fit=450%2C253

Da je Switch jedna od najuspešnijih konzola koje je Nintendo izbacio bilo je jasno praktično već u prvom mesecu izlaska konzole, ali rezultati koje ova konzola donosi ne prestaju da rastu.

Prema izveštaju kompanije NPD Group koja analitički prati tržište video-igara u SAD, tokom septembra Switch je bio ubedljivo najprodavanija konzola na tržištu, a od svih gejmeskih artikala u prodavnicama hardvera, čak 2/3 su činili upravo Nintendo Switch i Nintendo 3DS.

Veliki hitovi koji su u proteklom periodu izašli za Switch i dalje zauzimaju top mesta na listi najprodavanijih igara, a tek se očekuje veliki bum kada krene zimska sezona praznika i velikih šoping groznica na zapadu, koju Switch još uvek nije “doživeo”, imajuću u vidu da se konzola  pojavila u martu ove godine.

U narednom periodu očekuje se izlazak velikih naslova koji će drastično uticati na prodaju ove ionako već popularne konzole, mislimo pre svega na Fire Emblem Warriors i Super Mario Odyssey, koji izlaze 20. i 27. oktobra, ali i na velike Bethesda hitove koji će se uskoro pojaviti na Switchu, DOOM i The Elder Scrolls V: Skyrim, koji dolaze na Switch 10, odnosno 17. novembra.

Taman pred sezonu praznika, 2. decembra, stiže i Xenoblade Chronicles 2, nastavak jednog od najboljih konzolnih RPG naslova prethodne generacije.

Šta mislite, da li je Switch zasluženo preuze primat na tržištu konzola?

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...