Jump to content

CD Projekt RED odgovara na optužbe o lošem tretmanu zaposlenih


SolidChief

Recommended Posts

witcher3 geralt wild hunt

Poslednjih nedelja glasine o veoma lošim radnim uslovima u poznatom poljskom gejming gigantu CD Projekt RED počele su rapidno da rastu i gomilaju se, što je privuklo i pažnju mnogih medija, te na kraju izazvalo i zvanično saopštenje od strane samog vrha kompanije, koje je u ponedeljak objavljeno na njihovom Tviter profilu.

U tom saopštenju, koje kao da okoliša oko konkretnog problema, se navodi da su svesni negativnih kritika sadašnjih i bivših zaposlenim, koje su uglavnom došle sa poznatog sajta Glassdoor, gde anonimni zaposleni mogu da daju iskrene kritike kompanija i radnog okruženja.

Poslednjih meseci kritike na tom sajtu za CD Projekt RED postale su često negativne, gde zaposleni kritikuju menadžment koji “uopšte i ne voli igre”, kao i to da su veoma nisko plaćeni i da moraju često da rade i po preko 50 sati nedeljno, te da kompanija uopšte ne raste u skladu sa svojim uspehom, već da menadžement stalno izbegava dodatno zapošljavanje, kako bi smanjio troškove.

Ovo je posebno zabrinulo fanove u kombinaciji sa tim da imamo veoma malo informacija u dugo iščekivanom projektu Cyperpunk 2077, o kome se praktično godinama ćuti, pa se fanovi sa pravom pitaju šta se tu dešava.

Na tviteru su se pismom obratili Marcin Ivinski, suosnivač kompanije, i Adam Badovski, glavni čovek studija. U tom pismu kažu da razumeju da nije uvek lako, ali da se oni uvek trude da naprave maksimalno dobre i kvalitetne uslove za sve svoje zaposlene i da ne razumeju odakle te kritike dolaze, ali isto tako kažu da imaju “set vrednosti koji mora da se poštuje” i koji je kompaniju i doveo tu gde sada jeste. Kažu da u velikoj firmi poput CD Projekt, ljudi stalno dolaze i odlaze i da svakako ima onih koji su i zadovoljni i koji su nezadovoljni, i da oni uvek rado slušaju sve kritike. Što se tiče kritika da firma sporo raste, kažu da su samo nakon Witcher 3 proširili firmu na preko 400 zasposlenih i da ona nastavlja da raste u skladu sa potrebama jednog tako velikog projekta kao što je Cyberpunk 2077.

Celokupnu izjavu po ovom pitanju možete pročitati na tvitu ispod:

pic.twitter.com/kQo0xGSiPO

— CD PROJEKT RED (@CDPROJEKTRED) October 16, 2017

 

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...