Jump to content

Kmeri su stigli u Civilizaciju 6


SolidChief

Recommended Posts

khmer-civ-6.jpg?fit=450%2C253

Najnovija grupacija koja nam stiže kao igriva strana u šestom izdanju civilizacije jesu Kmeri.

Nažalost, u novijoj istoriji Kmeri su poznati po tragičnim događajima koje je vladajuća grupacija Crveni Kmeri izazvala tokom 70-godina prošlog veka, kada je pobijeno oko milion i po ljudi u državi koja je tada brojala 7 i po miliona stanovnika, čineći ovaj režim jednim od najsmrtonosnijih ikada.

Ipak, istorija Kmera bogata je velikim graditeljskim i kulturnim dostignućima, gde se posebno izdvajaju velelepni hramovi po Kambodži i Tajlandu i koji i predstavljaju veliku i važnu baštinu svetske istorije.

Upravo na ovim lepšim stranama istorije Kmera je i akcenat u najnovijem dodatku u Civ 6. Njihov vođa u igri je ajavarman VII, veliki lider carstva Kmera s kraja 12. i početka 13. veka, poznat po pobedi nad Čampima i velikim graditeljskim poduhvatima kojima se i danas dive brojni turisti, a od kojih je svakako najpoznatiji veliki urbani centar Angkor Tom i u njemu hram Bajon.

Specijalni bonus koji donosi Džajavarman VII se zove “Monasteries of the King”, koj daje Culture Bomb efekat kada napravite sveto mesto, ali i bonus hranu i kuće ukoliko ih napravite na reci.

Jedinstvena osobina Kmera kao civilizacije u igri je Grand Barays, koja daje značajno veće prihode hrane sa farmi koje su napravljene pored akvadukta, a sami akvadukti daju bonuse na Faith i Amenity.

Specijalna jedinica Kmera su Domrey, slonovi naoružani balistama, i oni zamenjuju obične katapulte, imaju veću snagu i mogu da pucaju i kreću se u istom potezu.

The Prasat je kmerska zamena za Temple, koja nosi naziv po najstarijem poznatom hramu Kmera, Prasat Ak Yom, izgrađenom negde oko 800. godine. Daje bonus mesto za relikte i misionari iz Prasata automatski postaju mučenici.

Pogledajte promo video Kmera.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...