Jump to content

Direktor Final Fantasy XV: Kreriranje igre za konzolu je 100 puta teže nego za PC


SolidChief

Recommended Posts

Final-Fantasy-XV-Wallpaper-Images.jpg?fi

Final Fantasy XV je svoje konzolno izdanje doživeo još krajem prošle godine, a negovi developeri su vođeni uspehom odlučili da kreiraju izdanje ove igre i za računare, i to u saradnji sa kompanijom Nvidia, što nam je otkriveno tokom Gamescom sajma u avgustu.

Nedavno je direktor igre, Hajime Tabata progovorio o lakoći razvijanja igre za PC i koliko se razlikuje u odnosu na konzole, on je takođe priznao da su još od samog početka znali da će Final Fantasy XV doći i na PC pa su još tokom 2016. započeli saradnju sa Nvidijom u kreiranju endžina, a sam rad na portovanju igre je krenuo tek ove godine.

U razgovoru za MCV, Tabata je izjavio: “Konzolna verzija, koja je zahtevala rekonstrukciju iz samog početka za igru i endžin, je više od 100 puta teža”

Novina u odnosu na konzolno izdanje će biti mod za igranje u prvom licu, koji je 50% kompletan i da će njegova finalna verzija omogućiti prelaženje čitave igre iz prvog lica.

4K rezolucija je jedan od neizostanih elemenata današnjice na PC-u, a zbog saradnje sa kompanijom Nvidia u Final Fantasy XV postoji gomila naprednih podešavanja.

Takođe je dodato da se veliki napor ulaže u optimizaciju igre za starije mašine, “U globalnom tržištu računara je neophodno da igra radi na širokom spektru spšecifikacija.”

PC verziju Final Fantasy XV možemo očekivati početkom naredne godine.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Pa ako se piše od nule, verovatno je teže za PC, ali verujem da svi danas manje-više koriste gotov endžin, bilo tuđi, bilo in-house, koji većinu problema sa drajverima i OS-ovima ima rešeno.

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, voodoo_ said:

kreiranje igre za fiksan hardver i softver

Imaj u vidu samo da je taj fiksan hardver izašao pre četiri godine a i tada je bio u rangu mid-range gaming PC-a u najboljem slučaju. Ako treba igra da radi na tipa PS4 u Full HD na nečemu što je ekvivalent današnjeg GTX 1050 i što deli 8GB sistemske memorije i što ima poprilično jadnjikav procesor onda nije to baš tako lagano. A da ne pričamo kad treba da ga natera da radi na XBOX One [:D]

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...