Jump to content

Pomoc u vezi sudara, osiguranje, majstor


FATA

Recommended Posts

imao sam sudar u mekenzijevoj jer je jebeni idiot hteo da uradi polukruzno na semaforu iz desne trake preko mene.. nista specijalno, ali mi se usrao u krilo. imate nekog majstora da preporucite koji bi mi to odradio kako treba, a da radi sa osiguravajucim kucama?

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Santa said:

@fata koje osiguranje?

Ovo je najbitnije pitanje - koje osiguranje ima taj lik što te je udario. Jer neke kuće mogu da budu tako velike seronje što se tiče vrednosti popravke da na kraju možeš potpuno da izgubiš živce. U tome prednjači recimo Generali što se obaveznog auto-osiguranja tiče. Naravno uvek postoji i neka opcija da ga lično tužiš za razliku ali imajući u vidu naše sudstvo... 

Meni je čini mi se baš Laki dao jednom prilikom ovog lika i ok mi je posao odradio par puta, verujem da radi i sa osiguranjima (ja sam imao neke gluposti koje nisu ni išle preko osiguranja, tipa komšija zaboravio da povuče ručnu pa mu auto zveknuo u moj i slično pa smo se dogovarali)

Profi Color - auto limar
Sremskih partizana 60
11271 Beograd (Surčin)
T: 011/844-2074

 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

@Santa @Zwerko

Bas je Generali u pitanju.. Ono sto me je prvo iznerviralo je procena pandura u zapisniku koji je verovatno samo lupio 30.000

Nisam neki poznavalac protokola pa sam odmah po sudaru nazvao burazera,  koji mi je rekao da trazim uvidjaj kako bih naplatio realnu cifru za razliku od euro izvestaja.. Sad kad si rekao da se ciganisu oko vrednosti popravke vec mi se prevrce zeludac.. 

Stradalo je krilo, branik, hauba, far i neki nosac sa unutrasnje strane, evo 2 slike ispod

IMG_20170902_121147_HDR.jpg

IMG_20170902_121325_HDR.jpg

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

Ovo, čak i sa polovnim delovima mi deluje da može da bude 100k opušteno. Prva stvar koju moraš da uradiš jeste da odeš kod nekog kršenog majstora i da ti kaže koliko to sve realno košta. Ima tu stvari koje se ne vide, tipa potkrilo, vezni limovi, svakakva sranja zavisno od modela. Onda s tom objektivnom procenom, ako može da ti napravi i neki predračun još bolje i zapisnikom iz murije odeš u osiguranje da naplatiš štetu. I onda ti oni daju njihovu procenu koja će, prema iskustvu sa Generali, biti poprilično nedovoljna za popravku.

Onda pišeš žalbe, jebeš im majke, pozivaš se na drugara sa foruma koji u NBS radi na kontroli osiguravajućih kuća i sve to dok ne dobiješ neku iole pristojnu odštetu :) Oni će ti u nekom momentu možda ponuditi da ideš u neki njihov servis (ne ovlašćeni sigurno) ali imaj u vidu da i na takvim mestima rade metodom štapa i kanapa samo da se zamaže da se ne vidi, pa ja iskreno ne bih na to pristajao. 

Samo da se ogradim ja se nisam pozivao na Draška, imao sam sreće da me zveknula riba sa Uniqa osiguranjem koji su poprilično ok što se toga tiče :) Ali je zato šurak sa Generali prošao k'o bos po trnju, jedva je uspeo da bude u malom minusu posle x cimanja sa njima za sudar koji nije skrivio. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

On 03/10/2017 at 0:15 PM, tortky said:

Idi u ovlašćeni servis, ko mu jebe mater, nek ga odrape.

NOOOOOOOOOOOOO

obračun bude niži od realnih troškova, jer zbog amortizacije i ne priznaju preko toga. i posle žalbe ostaneš kratak.

zato treba imati proveren servis, kome prolaze troškovi kod osiguranja.

Đenerali je poznat kao tvrđi na isplati šteta. pogotovo sa njima ne treba gruvati troškove.

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

@FATA

najbolje da pitaš odmah na licu mesta procenitelja da izađe sa informacijom kod kojoeg servisa je najveća pokrivenost troškova. još bolje je da tražiš tu informaciju od likvidatora, da hoćeš da ideš u servis i da ti preporuči na osnovu istorijske pokrivenosti troškova (ono što servis obračuna naspram onog što društvo prihvati), kao i na osnovu njegove profesionalne procene na osnovu iskustva.

možeš mu ležerno reći da si čuo da je informisanje korisnika finansijskih usluga novi hit u gradu, ako vidiš da te 'ladi i da se ograđuje. videće da si ozbiljan i prestrojiće se u hodu. nemoj da overkiluješ ovaj akt, neka deluje opušteno.

možeš da odeš u društvo u kojem kod kog si se ti osigurao od autoodgovornosti, ako to društvo ima takvu praksu, tu su ti oni najbolja garancija da nećeš morati da doplaćuješ. ako si već prijavio Đeneraliju, ovo otpada.

 

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

dobro je imati advokata, ali treba računati sa time da oni uzimaju do 30% ukupno naplaćene sume. kada je šteta na imovini, odnosno materijalna šteta, obično se ne isplati, budući da je relativno egzaktan račun, i teško je da će advokat izboksovati više od 35% veći iznos, što je prelomna tačka isplativosti angažovanja advokata. druga je stvar kada se utužuje za nezgodu, odnosno za nematerijalnu štetu na licima (strah, bol, trzajna povreda vrata, druge povrede), budući da društva obično isplaćuju više kada imaju advokata naspram sebe.

treba imati u vidu da društva ne priznaju troškove advokata u prvom postupku, odnosno, za prijavu štete. počinju da priznaju troškove advokata tek od žalbe na iznos.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...