Get Adobe Flash player
Vlada_

PES 2018 / FIFA 18

Recommended Posts

Vlada_   

mogla bi sva diskusija (ako je bude bilo uopste) o fudbalskim simulacijama ove godine lepo u jednu temu.

ja od pes 2013, pa fife 14 nisam ni igrao fudbale, ali mi padne napamet da mozda nabavim neki original ove godine za pc i peglam online, posto sam ostale online kancere batalio.

prvo nisam ni razmatrao pes (vise zbog loseg online aspekta), medjutim, koliko vidim ove godine prave ozbiljan skok. sto gameplayom koji dosta hvale, a mozda i bitniji deo za ljude koji nemaju konzolu - napokon izbacuju pc verziju koja ide rame uz rame sa xbox one (?) i ps4, umesto verzije koja je portovana sa ps3.

gameplay sa youtube deluje fantasticno iskreno. fifa je nekako i dalje samo fifa, plivaju uz pomoc licenci / ultimate team-a

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lucky   

Nisam veliki fan simulacija fudbala, ali prateći dešavaja i komentare i ono što sam malo bacio pogled na gamescomu, deluje da je PES skapirao da mora da bude bolji nego pre, tj. konačno su došli do trenutka u produkciji da su "obrnuli" i posmatraju kao runner up, jer im je ipak trebalo neko vreme da shvate da ih je FIFA prešišala.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vlada_   

mislim da treba da shvate, a moguce i da vec jesu, da sam gameplay jednostavno nije dovoljan.

daj pesu fifine licence i npr. ultimate team mode, i fifa ne bi ni postojala za godinu dana :)

koliko vidim, konami je NAPOKON (tek u jebenoj 2017. godini) napravio verziju za PC koja nije port sa ps3 verzije, na redditu sam procitao da je bukvalno identicna kao na ps4. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vlada_   

fifa je bila nesumnjivo bolja 2014. (tj. fifa 14 > pes 2014), 2015. i 2016. . prosle godine gameplay pes-a vec krece da bude bolji, ali on mora da bude dosta bolji da bi igra celokupno bila bolja. ove godine gameplay pesa demolira fifu gotovo sam siguran. inace, nisam imao problem da igram fifu kad god sam mislio da je bolja. samo, fifa je bila bolja jer fura taj isti fazon sve vreme, poluigriv, slepaju se na finte, prezentaciju i bolji online, dok je pes eksperimentisao, menjao i isao rizicnim putem, koji bi trebalo da se isplati ove godine napokon. pogotovo sto ce verzija za pc prema najavama, ne samo biti egal sa ps4/xbox verzijom, vec navodno i najbolja.

igrao sam demo pes-a ove godine poprilicno, definitivno najbolji fudbal koji sam igrao. ako fifa naprasno ove godine nije prestala da bude skriptovano smece, sa sranje pas igrom, gde je poenta pace whoring i pas u prazno, gde kad krenes u prodor sa sergio ramosom imas isti osecaj kao i sa ronaldom - nema sta da trazi

Edited by Vlada_

Share this post


Link to post
Share on other sites
Highl1   

meni je Fifa 2014, 2015 i 2016 znatno bila bolja od PESa, ali mi je 2017 smeće. Sporija je, sa čudnim kretanjem igrača, bez finte je veoma teško proći igrača čisto na pametnu promenu pravca, ogromna je razlika između napadača i defanzivaca (sa jednom jakom devetkom možeš šta hoćeš), usrali su šut, usrali su centaršut, baš sam bio razočaran u ovo malo što sam igrao. Neka je poprave, ili neka PES bude bolji, ali prošla godina raspad u obe igre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now