Jump to content

Promene u deckovima


Bash

Recommended Posts

Dragi Hearthstoneovci,

S obzirom da je vecina paznje usmerena na nove karte koje dolaze u novoj expanziji, moj fokus a ujedno i glavna tema ovog posta  je na karte koje u godini Mamuta odlaze iz standard u wild mode,znaci kratka analiza deckova koji  ce biti oslabljeni a koji nece ( mnogo ).

1) Pirate Warrior :  Cini se deck koji ce pretrpeti najmanje promena jer odlaze samo Sir Finley i Bash ( koji cak i ne koriste svi ) tako da je ovaj deck gotovo nepromenjen. Zbog toga ce pirate warriori  i u un'goru nastaviti da nas maltretiraju sa face taktikom. ( which sux )

2) Jade Shaman:  Ovaj deck gubi podosta karata pa ce tako ostati bez svog cancer openera ( Tunnel Trog + Totem Golem a bice primetan i odlazak Healing Wave-a koji je neretko bio spas od aggro deckova. Jade mehaniku ce najvise pogoditi izostanak Branna Bronzebeard-a koji je prestavljao znacajan kombo, a hall of fame nam nazalost odnosi i Azure Drake-ove.

3) Reno Warlock: Po svemu sudeci,ovaj deck ce prestati da postoji. Pored odlaska Reno Jacksona, na cemu se ovaj deck i bazira, nema vise ni Branna koji je cinio znacajan kombo sa Kazakusom a nestace i Imp Gang Boss, Emperor Thaurissan, Demonwrath , Dark Peddler i Refreshment Vendor. Jednostavno previse da bi deck opstao jer adekvatnih zamena nema.

4) Dragon Priest:  Ovom decku se takodje ne pise dobro jer gubi 4 kljucne karte : Twillight Whelp, Wyrmrest Agent, Blackwing Corruptor i Twillight Guardian. Ipak,neke karte u sledecoj expanziji nagovestavaju da mogu biti adekvatna zamena tako da ostaje da se vidi kako ce se popuniti ova znacajna praznina. Takodje,i u ovom decku je osetan gubitak Branna i Azure Drake-a.

5) Reno Mage:  Slicno Reno Warlocku, i u ovom decku ce podosta " duvati promaja". Odlaze vec pominjani Reno Jackson, Brann, Emperor Thaurissan a i neke njegove takodje prilicno standardne karte kao sto su Forgotten Torch, Arcane Blast i Ethereal Conjurer. No,videcemo da li ce neka nova verzija ovog mage builda " emergovati "....

6) Miracle Rogue: Lepe vesti za igrace ovog builda su da odlaze samo 2 karte: Standardni Tomb Pillager i Azure Drake, sto ce najvise ostetiti njihov card draw i spell dmg. Tu je i Conceal koji ide u hall of fame. Nevertheless, ovo su premale promene da adekvatne zamene ne budu pronadjene. a dodatnu motivaciju ce im predstavljati i igranje na novom heroju - Maiev Shadowsongu koji ce svi dobiti na samom pocetku expanzije. ( za 10 dobijenih partija )

7) Zoo Warlock : Pored vec pominjanog Dark Peddler-a i Imp Gang Boss-a koji odlaze, i koji ce svakako bar malo poremetiti igrace ovog builda, dodatni slag na torti je i  gubitak Power Owerwhelming-a . Ali,posto je u mean street doslo dosta novih karata za ovaj build,zoo lock bez problema opstaje. da nas i dalje maltretira.

8) Dragon Warrior:   I ovde imamo veoma solidan gubitak karata. Odlazi Draconid Crusher , znacajni opener Alextraza's Champion i vec pominjani Blackwing Corruptor. Uz arivederchi rezervisano i za Twillight Guardian-a i Azure Drake-a  ostaje upitno koliko ce ovaj deck opstati. Ja mislim da nece.

9) Tempo Mage:  Najveci " cripple" za ovaj deck ce biti odlazak nekih jeftinih karata na cemu se ovaj deck bazirao. Medju prvima tu je Arcane Blast , zatim Forgotten Torch kao i annoying Flamewaker -a - ciji odlazak je prakticno nenadoknadiv jer je u sinergiji sa arcane missales i mirror image cinio cuda u ovom decku i neretko bio win karta. Ima li zamena? ostaje da se vidi...

Ovde naravno nisu obuhvaceni svi deckovi,ali mislim da sam pokrio one najvaznije. Veliki pozdrav za sve:))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...