Jump to content

Toyota Yaris facelift


dovlagsi

Recommended Posts

Toyota Yaris fejslift

ne znam više šta da mislim o Tojoti... baš ih strašno boli kurac za evropsko tržište! evo pogledajte to na primeru modela CHR... sjajan auto, odličan izgled, moderne tehnologije, super performanse u malom pakovanju, ali samo imamo puku sreću da je globalni model, tj. da se kao takav prodaje u Evropi... čitav ostatak evropske game vozila marke Tojota je težak bulšit, a pre izvesnog vremena su mi uvoznici rekli i da kvalitet istih nije na nekadašnjem nivou... evo sad ovaj fejsliftovani Jaris... ne znam, ok ružan mi je al to je stvar ukusa... ali koštaće dobrano preko 10k evra i imaće novi atmosferski motor od 1500 kubika, 110 konja... koji dolazi umesto odveć matorog 1.33 modela... jedino Tojota izgleda ne zna za downsizing... :) Turbo? ne još uvek... čak je i Honda sa svojim inace dovoljno fantasticnim atmosferskim VTEC motorima krenula u turbo-svet! nekonkurentni su mnogo u evropi... šteta za yaris, koji je pre 20 godina vrlo rutinski i ubedljivo bio evropski automobil godine, bio značajna inovacija i uveo nam VVT-i sistem u benzince sa 1.0 motorom (koji se gotovo isti i danas ugrađuje).

najavljena je i spajsi verzije Jarisa sa troje vrata i preko 210 KS (!) eno slike dole.... meni je to zaista previše ružno, nadam se da će dobro bar da se vozi...

Toyota-Yaris-2017-1280-01.jpg

Toyota-Yaris-2017-1280-02.jpg

Toyota-Yaris-2017-1280-04.jpg

toyota%20y%202.jpg

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

spreda izgleda kao kombinacija trenutnog jarisa i Aygoa iz prošle generacije ili tako nešto.

Kapiram da je Tojota skapirala da su izgubili taj "momentum" koji su imali sa prethodnim modelima, ali možda ne umeju da najbolje odgovore na evoluciju tržišta, ili jednostavno mi nismo ciljna grupa i nastaviće da ih kupuju stariji navikli na to što je tojota predstavljala.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...