Jump to content

Scarlett prvi kvalifikovani “foreigner” u GSL Code S još od Idre


Recommended Posts

scarlett-sc2-team-expert.jpg?fit=600%2C4

Nakon što je u oktobru Neeb postao prvi stranac posle 16 godina koji je osvojio StarCraft turnir na tlu Južne Koreje, Scarlett se potrudila da ova godina nastavi sa “fenomenima” kada su ne-korejski igrači StarCrafta u pitanju.

Ona je postala prvi foreigner koji se kvalifikovao u glavni deo GSL takmičenja, u takozvani Code S posle 6 godina, odnosno još od kada je legendarni Idra prošao kroz kvalifikacije za Code S. U Code S su igrali i MaNa i Stephano, ali su oni dobili prolaz u takmičenje od strane organizatora, nisu morali da prolaze kroz proces kvalifikacija, da se na “fer” način plasiraju.

Ova kanadska Zerg igračica već godinama važi za jednog od najboljih foreigner igrača na svetu, ali se izgleda boravak u Koreji poslednjih par meseci potpuno isplatio, jer je njivo njene veštine podigla na do sada najveći u karijeri. U godini iza nas je prešla u Team Expert, gde joj se pridružio i šampion sveta i GSL pobednik ByuN.

Zanimljivo je primetiti da, iako NA region tradicionalno važi za najgori StarCraft 2 region, često ismevan od strane fanova, upravo su NA igrači Neeb i Scarlett ti koji su pokazali da najbolje pariraju Korejcima. Biće vrlo zanimljivo gledati Scarlett sledeće godine u Code S.

The FINAL MOMENTS before @expertesport's @onfireScarlett became the first foreigner to qualify for #GSL Code S!!! pic.twitter.com/pAAEV7s4I3

— Reid Melton (@RAPiDCasting) December 27, 2016

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...