Jump to content

INnoVation ubedljivo do titule na IEM Gyeonggi


Recommended Posts

Innovation-IEM-Gyeonggi.png?fit=600%2C34

Noćas je odigrana završnica prvog velikog turnira u okviru WCS 2017 StarCraft 2 tura. U pitanju je IEM Gyeonggi, koji je nosio poene za WCS Koreja 2017.

Do finala su stigli legendarni Terran INnoVation i odlični Protoss Stats, koji je ove godine imao sasvim dobre rezultate, računajući tu i plasman u top 4 na završnom WCS turniru na BlizzCon-u, ali ono što mu je uporno izostajalo jeste titula na nekom od većih događaja. Titula je, nažalost po Statsa, izostala i na IEM Gyeonggi, jer u finalu jednostavno nije imao rešenja protiv raspoloženog INnoVationa.

Interesantno je da su ova dva igrača bila u istoj grupi prve faze takmičenja, u grupi A, gde je Inno takođe odneo pobedu (2-1).

Otvorio je Innovation agresivno na Vaani Research Station, ali je Stats uspeo da saseče tu agresiju i uđe u naizgled mirnu makro igru, ali je makro Innovationa jednostavno bio mnogo, mnogo bolji i u svakom trenutku je bio ispred Statsa, što mu je omogućilo da lako dobije partiju na čiste “mišiće” svoje nadmoćnije vojske.

Drugu partiju je Stats probao da ide sa proxy Oracle kako bi naneo jaku ekonomsku štetu u početku partije, ali je Innovation sjajno postavljao svoje odbrambene linije, pa je Oracle imao svega jedan kill na SCV, i tako je Oracle rush brzo ugašen. Nakon tog trenutka Inno je počeo sa masovnim harassmentom na sve strane, dok je Stats izgledao pomalo pogubljeno. Nije na vreme pomerao radilice od Marinaca i Liberatora, dok mu je sa druge strane vojska bila uvek loše raspoređena da brani mineralne linije.

Na kraju je u odlučujućoj borbi druge mape Stats panično iskoristio par ključnih abilitija pre nego što je borba i počela, pa je ionako nezgodnu poziciju dodatno pogoršao i time olakšao posao Statsu za pobedu i vođstvo od 2-0.

Na trećoj mapi, Whirlwind, Stats je rešio da ide sa još agresivnijom proxy taktikom i all-in sa par ranih Void Ray-eva. U veoma neizvesnoj borbi na rampi kod natural expa, Stats je uspeo da probije bunker blokadu i činilo se da će mu ovaj all-in uspeti, ali je par dobrih Widow Mine šotova uspelo da oslabi celu armiju taman toliko da se Inno odbrani, što je značilo i kraj partije, jer Stats nije imao plan B.

Kako je vodio 3-0, Innovation je želeo da proba da stvari privede brzo kraju, pa je rešio da i on sam sada ide sa proxy taktikom na mapi Echo. Sagradio je proxy baraku i fabriku tik uz bazu Statsa, i Stats nije bio svestan toga sve dok nije krenuo napad, ali tada je već bilo kasno. Kombinacija od par Marinaca i Cyclonea je bila dovaljna da potpuno blokira Statsa u bazi, ne dozvoljavajući mu da uopšte razvije odbranu. Posle par uspešno srušenih Pylona, Stats je video da je to to, i ostalo mu je samo da čestita Innovationu na tituli.

Ovo je Innovationu prva velika titula u ovoj godini, i sam Innovation je najavio da će ući mnogo ozbiljnije u narednu takmičarsku godinu i da mu je žao što je razočarao fanove u 2016. godini.

Sa ovom pobedom Innovation je zaradio 15 000 dolara i značajne poene za WCS 2017 listu.

 

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...