Jump to content

StarCraft 2 WCS 2017 će težiti 2 miliona dolara


Recommended Posts

StarCraft-2-World-Championship-Series-WC

Blizzard je objavio zvanične planove za World Championship Series 2017, krovno eSports takmičenje koje finansira Blizzard. Posle brojnih spekulacija o sudbini StarCraft 2 esporta u narednim godinama, možemo sada sa sigurnošću reći da su za ljubitelje StarCraft 2 ipak stigle dobre vesti.

Blizzard će za takmičarsku 2017. godinu izdvojiti 2 miliona dolara za World Championship Series, od toga milion i po dolara za razne turnire i događaje tokom godine i 500 000 dolara za finalni događaj na BlizzCon 2017.

Imajući u vidu da je StarCraft 2 1na1 igra i da ne prolazi baš kroz najslavnije dane popularnosti, 2 miliona dolara garantovanih nagrada za profesionalne igrače je sasvim obećavajuća cifra. Tu naravno ne računamo i ostale turnire tokom godine, koji će se igrati van World Championship Series tura, poput ShoutCraft, Homestory Cup, WESG i druge brojne LAN i onlajn turnire.

I ono što je najvažnije, Blizzard je već sada najavio da će ovakav sistem praktično ostati isti i za 2018. godinu i da će Blizzard nastaviti da podržava esports StarCraft 2 scenu, što za igrače znači stabilnost i bezbedno posvećivanje igri.

I u 2017. godini WCS će imati region lock, odnosno biće podeljen na WCS Koreja i WCS “ostatak sveta”, tako da na kraju po osam igrača iz oba regiona obezbede plasman na završni turnir.

Iz Koreje plasman na BlizzCon obezbeđuju 3 pobednika GLS sezona kao i pet najboljih igrača na WCS Koreja tabeli. Iz WCS global, direktan plasman obezbeđuju pobednici 4 DreamHack turnira tokom godine (u Ostinu, Jonkopingu, Valensiji i Montrealu) i najbolji igrači sa WCS global tabele.

IEM Katovice će ove godine biti glabalni događaj, što znači da igrači iz celog sveta mogu da učestvuju na njemu i pobednik takođe obezbeđuje direktan plasman na BlizzCon 2017. Pored ovog, planiran je još jedan specijalni globalni događaj (Koreja protiv Sveta), o kome će više reči biti kasnije.

Detaljni plan i raspored takmičarske World Championship Series 2017 možete pogledati ispod na slikama:

wcs-2017-raspored.jpg?resize=600%2C352 wcs-2017.jpg?resize=600%2C520

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...