Jump to content

Novi kineski zakon će naterati sve kompanije da jasno definišu šanse za “dropove”


kruko

Recommended Posts

cs-go-loot-drop

Kineska vlada je danas objavila novi zakon o regulaciji onlajn video igara i jedna od ključnih stavki u ovom zakonu jeste da će ubuduće sve kompanije koje u igri imaju sistem nasumičnih nagrada morati da objave tačne i precizne podatke kolike su šanse da dobijete svaki od predmeta i usluga.

Kompanije će blagovremeno i javno morati da imaju vidno istaknuto na sajtu igre sve ove podatke i takođe će morati da vode bazu i statistiku nasumičnih dropova barem 90 dana unazad, ali na taj način da se zaštiti privatnost igrača.

Ovo u praksi znači da će recimo Hearthstone igrači tačno definisano i jasno vidljivo znati kolike su šanse da dobiju, na primer, određenu zlatnu legendarnu kartu, kao i to kolike su šanse da dobiju 2 packa za 12 pobeda u areni.

Igrači u igrama poput Overwatcha, CS: GO, i ostalim koje imaju loot sistem, će imati dostupne jasne i precizne podatke o tome kolike su šanse da se dobije svaki od predmeta u kutijama.

Ovo je veoma važan zakon koji će značajno doprineti kvalitetu usluga koje igrači dobijaju, ali ih i zaštititi od lažnog reklamiranja i sakrivanja informacija, kojima kompanije često pristupaju.

Iako je ovaj zakon usvojen u Kini, on će praktično imati značaja za ceo gejmerski svet, jer će informacija koja bude objavljena u Kini biti ista za sve regione, osim ukoliko kompanije ne počnu da menjaju procente od regiona do regiona, što ne verujemo da će se desiti.

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...