Jump to content

Poklonite se novom kralju mete: Aggro Pirate Warrior


kruko

Recommended Posts

patches-the-pirate

Odavno je postalo “meme” da kada se god priča o meti posle nove ekspanzije, a samo na osnovu viđenih karata, da svi zaključuju “da će meta sigurno usporiti”, da agresivni deckovi nisu dobili dobre karte, da će control deckovi dominirati, i slično. Ovaj mit o meti koja je usporila je toliko ižvakan svaki put kada se pojave nove karte, da iskusnom Hearthstone igraču nekako prirodno dođe da se nasmeje na sam pomen toga. Čini se da je jedina prava spora meta bila ona u vreme klasičnog Hearthstonea, kao i u vreme dominacije Grim Patron Warriroa, koji je držao sve aggro deckove na distanci od ladera.

Danas pričamo o ovom mitu u sporoj meti iz prostog razloga zato što je zaista delovalo kao da će mena konačno usporiti. Pojavili su se novi, zapravo dobri AoE spellovi, i rani minioni koji su dobri kao anti-aggro karte, poput Mistress of Mixtures i Dirty Rat. Ipak, bila je potrebna samo jedna karta, jedan mali malecni minion, da stvori jedan od najagresivnijih deckova koje imamo prilike da vidimo još od vremena Undertaker mete.

Govorimo naravno o minionu Patches the Pirate i o Aggro Pirate Warrioru decku. Koliko je ovo jak i omražen takmac u meti, govori i činjenica da je Firebat banovao ovu kartu za njegov Batstone #2 turnir.

Patches-the-Pirate.pngSmall-Time-Buccaneer.png?w=400

Pirate Warrior nije nova pojava, i varijacije ovog agresivnog decka postoje još od izlaska Old Gods ekspanzije i pojave odličnih Warrior pirata kao što su N’Zoth’s First Mate i Bloodsail Cultist. Posebno je First Mate veoma bitna karta, jer za svega jednu manu donosi neverovatan value i sinergiju sa ostalim piratima, posebno sa Patches, ali i sa drugim novim piratom – Small Time Buccaneer. Još jedan mali pirat sa odličnom sinergijom i agresivno raspoređenim statsima bili su kap koja je prelila čašu u snazi Pirate Warriora.

Snaga Pirate Warriora leži u neverovatnoj količini damagea koji može da nanese za veoma kratko vreme. Kombinacija First Mate + Patches predstavlja jedno od najagresivnijih otvaranja u istoriji ove igre, i omogućava vam da prakitčno imate Muster for Battle sa chargeom već u prvom potezu. Ono što ovo otvaranje izdvaja od ostalih brzih otvaranja jeste njegova konstantnost, odnosno to što su šanse ogromne da vučete nekog od pet-šest 1 mana pirata u početnoj ruci i da odmah aktivirate Patches efekat. Ponekada nećete imati sreće i Patches će vam ostati u ruci, ali to će se jednostavno dešavati s vremena na vreme.

Od trenutka otvaranja pa do 5 poteza, ovaj deck bi već morao da ima način da zatvori partiju. U svakom trenutku se nove tempo pretenje ređaju na tabli, počev od Bloodsail Raider koja će obično imati od 3 do 5 attack, preko uvek nezgodnog Frothing Berserker, gde protivniku nije nimalo lako da ga vidi ostavljenog na tabli. Konstantan priliv oružja koja se uz to uvek bafuju, omogućava vam da stvarate neprestani pritisak protivniku i tako uspete da ga stavite u zonu smrti pre nego što vi ostanete bez gasa i protivnik uspe da stabilizuje.

Iako deluje kao prosti aggro deck gde nema puno razmišljanja, za pravilno i uspešno igranje ovog decka je potrebno veoma puno promišljenih poteza i maksimiziranja vašeg DPT (damage per turn). Uvek je pametno trejdovati u pravom trenutku kako bi zaštitili vaše minione koji će na duge staze naneti više damagea, ali to nije uvek slučaj i morate da procenite kada vam je jedini izlaz da idete “all-in”

Nekada je bolje trejdovati vaše slabe minione na tabli, umesto ubiti protivničkog miniona oružjem (kao što je obično ispravan slučaj) ukoliko to znači više damagea u protivnikovu facu, ali i igranje oko AoE spelova, koji bi ionako ubili vaše slabije minione.

Prilikom računjanja damaga potrebnog za lethal morate uvek znati koje su vam karte izlaz, ali i šta možete da očekujete od protivnika. Kada je pametno igrati Leeroja, a kada ga držati u ruci? Kada i koliko čistiti tablu, a kada ići skroz na heroja? Na koji način efikasno iskoristiti manu tako da kroz naredna 3 turna nanesete najveći damage? Ovakva pitanja i odgovori na njih u datim situacijama često čine razliku između pobede i poraza, te dobrog i lošeg igrača.

Jasno je da svi mi, počev od mene samog, volimo da pljujemo aggro deckove, ja ih prvi ne volim jer imaju previše YOLO šmeka za moj ukus, ali se ne može zanemariti njihova efikasnost, i to da će bolji igrači igrati bolje sa njima, odnosno da i te kako zahtevaju skill i osećaj za donošenje raznih važnih mikro odluka.

Varijacija decka koju mi igramo je sasvim sigurno malo “sporija” sa više Pirate sinergije ( Dread Corsair, Southsea Captain), ali po laderu i internetu postoje razne varijacije Pirate Warriora, pa uvek možete pronaći onu koja vama više odgovara. Iako je u pitanju agresivan i veoma popularan deck, njegova dust cena uopšte nije bogzna koliko jeftina, jer zahteva bar dve leendarne karte u decku, Leeroy i Patches.

U svakom slučaju, ukoliko želite brz i efikasan deck za laderovanje, gde se partije završavaju uglavnom do 5-6 poteza (ili ste dobili, ili znate da će da izgubite), Aggro Pirate Warrior je deck za vas. Ali nemojte ga igrati na auto pilotu, jer deck zahteva puno malih odluka koje mogu podići vaš winrate značajno, a time i ubrzati put do viših rankova.

Listu koju mi trenutno koristimo, možete videti ispod:

Pirate-Warrior.png?w=238

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...