Jump to content

Heroji grupne faze takmičenja na Dota2 Boston Major turniru


Lucky

Recommended Posts

dota_greenheroes

Dvadeset odigranih susreta u grupnoj fazi takmičenja nam daju zanimljivu sliku i presek igranih heroja na zalasku 6.88 zakrpe.

Grupna faza poslednjeg velikog turnira u ovoj godini je bila puna iznenađenja i neočekivanih pikova. To samo pokazuje koliko je 6.88 verzija Dota2 igre uspela u pružanju igračima i timovima da izaberu veliki broj heroja. Posle dva dana Dota2 Boston Major turnira 84 heroja od 110 je izabrano ili banovano.

Najtraženiji heroji

dota_ogremagi

Batrider je, uprkos konstantnom uslabljivanju od strane Icefroga, i dalje najtraženiji heroj na profesionalnoj Dota2 sceni. Njegova mogućnost da pomuti protivničke planove i njihovo pozicioniranje je jedinstvena među herojima i mnogi timovi se uvek vraćaju ovom heroju na velikim turnirima. Jahač slepog miša je izabran ili banovan u 92% mečeva.

Njega prate Ogre Magi i Drow Ranger koji su izabrani ili banovani u 88% i 76% mečeva. Zanimljivo je da su Drow Ranger i Batrider konstantno bili banovani, dok se Ogre Magi provlačio kroz prvu ban fazu skoro svaki put.

Najbiraniji heroji

dota_luna_dota2walls-com

Ogre Magi, Rubick i Luna sa Shadow Demon herojem su bili napopularniji pikovi u grupnoj fazi takmičenja na Dota2 Boston Major turniru. Iako je svima jasno da je Ogre Magi ovde dospeo zbog svoje sposobnosti da bez farma i XPja bude efektivan u stazi i da pomaže igraču sredine ili sigurne staze da se razvije, pogotovo onima koji imaju problema sa brzinom kretanja ili napada.

Rubick se, sa druge strane, pojavio niotkuda. Ovaj heroj je skoro potpuno ignorisan tokom The International 2016 i skorašnjem The Summit 6, sa povremenim pikovima od strane kineskih timova tokom D2CL.

Lunu i Shadow Demon heroja, svaki sa po 17 pikova, ne treba posebno predstavljati. Ova dva heroja imaju sjajnu sinergiju kada su zajedno a takođe odlično funkcionišu i sami za sebe. Treba napomenuti da je heroj Luna jedan od top carry heroja turnira, sa 70,59% pobeda. Sa druge strane, Shadow Demon ima lošiji rezultat sa samo 41,18% pobeda. Kada su u timu zajedno ova postava je pobedila 6 rundi a izgubila 5. Izgleda da lošija polovina ovog dua vuče drugu, uspešniju,  polovinu dole.

Konstantno uspešni pikovi

dota_nyx

Heroji koji su najviše opravdali njihovo konstantno biranje su Io, Luna i Nyx Assassin. Ovi heroji su se pojavili u više od 20% mečeva u grupnoj fazi Dota2 Major turnira, a njihov procenat pobeda iznosi 72.73%, 70,59% i 63,64%.

Zanimljivo je naglasiti razliku između stilova igranja Io heroja od strane istočnjačkih i zapadnjačkih timova. Timovi iz zapadnih zemalja i CIS regije se prevashodno oslanjaju na agresivno korišćenje Relocate magije, dok se kineski timovi oslanjaju na veštine ovog heroja prilikom spasavanja saigrača.

Nyx Assasin je pored Rubicka još jedan heroj koji je vaskrsao. Razlog njegovog povratka je verovatno rastuća popularnost Outworld Devourer heroja u srednjoj stazi, za koga je Nyx Assasin direktan i najjači odgovor. Takođe timovi su ga birali kao faktor zastrašivanja protivnika, tako da Outworld Devourer ostane slobodan izbor, koga tim sa Nyx Assasinom kasnije iskoristi.

Precenjeni heroji

dota_lifestealer

Clockwork, Lifestealer i ponovo Shadow Demon su drastično precenjeni od strane timova u grupnoj fazi takmičenja na Majoru. Clockwork je uspeo da dobije samo 3 runde od 11, dok je Lifestealer marginalno bolji sa 4 pobede u 12 rundi.

Razlog tome je najverovatnije mobilnost koju svi profesionalni timovi u poslednje vreme maksimalno forsiraju. Clockwork heroju treba vremena da postane relevantan u partiji, a sve to pada u vodu onog momenta kada protivnički tim dodje u posed nekoliko Forcestaff predmeta.

Ista stvar važi i za Lifestealer heroja. Timovi trenutno više cene mobilnost u odnosu na DPS u ranim fazama igre. Pod ovim uslovima Lifestealer je uglavnom ignorisan i izbegavan u okršajima dok njegovi saigrači ne budu eliminisani. Njegov potencijal za farmovanje takođe drastično opada u u kasnijim fazama igre, kada ne može da se poredi sa Lunom ili Sven herojem.

Manja raznovrsnost pikova na Boston Major grupnoj fazi takmičenja se objašnjava blizinom kraja 6.88 ciklusa. Što je Dota2 bliža novoj zakrpi, to timovi imaju jasniju sliku šta u trenutnoj verziji igre funkcioniše a šta ne. Takođe, format Boston Major takmičenja promoviše neočekivane strategije i nekonvencionalne postave, koje čine svaki susret zanimljivim.

Izvor: Dotabuff

Pročitajte na sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...