Jump to content

Ninjas in Pyjamas bolji od SK Gaming u finalu CS:GO IEM Oakland


rur_bot

Recommended Posts

csgo_iemoakland_nip

Xzit i f0rest predvodili švedski tim do pobede nad brazilskim SK Gaming, u velikom finalu vrednom 128.000 dolara.

Kao trećeplasirani u grupi B, Ninjas in Pyjamas su u plejofu prvo savladali Immortals sa 2-0, a zatim, u polufinalu FaZe Clan sa 2-1. Druge strane, SK Gaming je kao drugoplasirani iz grupe B, pobedio G2 Esports sa 2-1, a zatim u polufinalu osigurao mesto u finalu, pobedom nad Astralisom od 2-0.

Ninjas in Pyjamas su izgubili prvu mapu Train, u kojoj je SK Gaming na poluvreme otišao sa rezultatom 11-5. Brazilskom timu nije bilo mnogo potrebno da zatvore prvu mapu sa rezultatom 16-4.

Usledilo je izjednačenje jer su Ninjas in Pyjamas osvojili Cashe, mapu koju je SK Gaming poslednji put igrao na DreamHack Mastersu u Malmeu, i to katastrofalno. NiP je prvo poluvreme završio sa rezultatom 10-5. Coldzera je u drugom poluvremeno konstantno držao NiPovu ekonomiju na ivici, zahvaljujući svojim klač rešenjima. Brazilci su uspeli da poravnaju meč na 13-13, a onda je Xizt u meč rundi kupio autosnajper sa kojim je rešio mapu u korist Ninjas in Pyjamas.

Finalna mapa bila je Cobblestone, na kojoj je Ninjas in Pyjamas poveo sa 6-2 i držao brazilce i njihovu ekonomiju na prstima. SK Gaming je dobio forcebuy rundu i uspeo da na poluvreme ode sa rezultatom 5-10. U drugom poluvremenu SK Gaming je uspeo da veže nekoliko rundi, a kasnije i da povede sa 13-11. Njihov set vezanih rundi je prekinuo, i ovaj put Xzit sa trostrukim fregom sa SCAR-20. Pri rezultatu 14-12 za SK Gaming, f0rest i saigrači su zasijali i uspeli da preokrenu rezultat, i dobiju finalnu mapu sa 16-14.

Ninjas in Pyjamas su osvojili šampionsku titulu i 128.000 dolara, dok je finalista SK Gaming osvojio 53.000 dolara. Trećeplasirani FaZe Clan je osvojio 30.000 dolara, dok je Astralis kao četvrti osvojio 29.000 dolara.

Pogledajmo odlučujuću mapu Cobblestone sa velikog finala:

 

Your #IEM Oakland champions – @NiPGaming! ????pic.twitter.com/4PV4ZCsRey

— Intel®ExtremeMasters (@IEM) November 21, 2016

Pročitajte kompletan članak

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...