Jump to content

Patience pobednik HomeStory Cup XIV!


Recommended Posts

patience-sc2-homestory-cup-xiv

Korejski Protoss Patience pobednik je 14. izdanja HomeStory kupa. On je u finalu pobedio zemljaka i takođe Protossa, Zesta, koji je, čini se, ispustio titulu u par nesrećnih poteza i tako ponovio BlizzCon 2016, kada je u jedno nesrećnom trenutku ispao od Statsa, takođe u PvP matchupu.

Otvorio je Zest odlično vođstvom od 2-0. Najpre je na mapi Frozen Temple otvorio sa 3x proksi Gateway i mass Stalker, što Patience jednostvano nije mogao da odbrani. Držao se oko 5 minuta dok nije pao expo i sa njim i nade u odbranu od raša.

Na drugoj mapi, Galactic Proces, pokušao je Patience da udari kontra cheese, ali je Zest to pribrano zaustavio i zatim agresijom na protivničku bazu brzo priveo i drugu partiju kraju.

Treća mapa je bila New Gettysburg, gde je Zest imao konstantnu prednost u armiji i gomilu Tempesta, i činilo se da je partija trebalo da bude njegova, iako je Patience bio nešto ispred u makro partiji. Ipak, Zest je uspeo da nasedne na zamku koju moju je postavio Patience, navukao je sve njegove Tempeste u gomilu Stalkera koji su sa lakoćom počistili ogromnu Zestovu vojsku i zatim i umarširali u Zestov expo, što je bio znak za kraj partije i smanjen rezultat na 2-1.

Patience je uzeo pobedu i na Apotheosis, i to pre svega izuzetno pametnom upotrebom rušenja kamenja, upotrebe Force Fielda i manipulacije visokim i niskim terenom oko baze, pa je u nekoliko navrata sjajno upadao u bazu Zestu tako što ga je blokirao i onemogućavao mu da se brani.

Zest zatim uzima pobedu na Dasan Station sa all-in Adeptima, ali mu Patience vraća pobedom na King Sejong Station u partiji koja je bila jako iscrpljujuća i koja je delovala kao da će biti Zestova pobeda, ali su par preciznih Disruptor šotova uspeli da uzmu partiju Patienceu.

Otišlo se u odlučujuću, sedmu partiju na mapi Frost. Opet je delovalo kao da je Zest dominirao, imao je puno Charge Zealota koji su odlično čistili Stalkere protivnika, ali je Patience igrao veoma pametno i stalnim i konstantim agresivnim blinkovanjem ka napred pokazivao protivniku zube.

Odlučujući momenat partije bilo je maestralno bačen mamac Patienca, koji se naizgled povlačio sa ranjivom vojskom, koju su jurili Zealoti, samo da bi celokupnu armiju Zesta navukao na Disruptor šotove i vojsku u pozadini koja je zatim veoma lagano počistila veći deo Zestove armije, i napravila nepremostivu razliku, što je je bilo dovaljno za pobedu i titulu šampina HomeStory Cupa, te ček na 10 000 dolara koji pripada pobedniku.

Gledali smo 4 dana veoma kvalitetnog StarCraft 2, ali je Denis (vlasnik TakeTV), još ranije najavio tužnu vest da će ovo možda biti poslednji HomeStory Cup u ovako velikoj i “bogatoj” formi, zbog sve veće nemogućnosti da se pronađu sponzori koji bi sponzorisali događaj i pokrili ogromne troškove produkcije i nagradnog fonda.

Sudbina sledećeg izdanja HomeStory kupa ostaje neizvesna, ali se nadamo da će možda potencijalno Blizzard ili neko drugi da uđe i pomogne da HomeStory kup nastavi da živi, jer predstavlja jedno od kultnih StarCraft 2 takmičenja.

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...