Jump to content

HomeStory Cup XIV – Korejci dominantno do top 8


Recommended Posts

homestory-cup-14-twitch

Stigli smo do poslednjeg dana 14. izdanja StarCraft 2 HomeStory kupa.

Južna Koreja je još jednom, u šta niko nije sumnjao, pokazala dominaciju kroz obe grupne faze, tako da će 7 od 8 igrača u četvrtfinalu biti iz Južne Koreje. Jedini foreigner u top 8 je SortOf, koji je imao tu sreću da se nađe u jedinoj grupi druge faze sa samo jednim Korejcem, tako da je jedan ne-korejac morao da prođe iz te grupe. Ipak, ne treba umanjiti njegov uspeh, jer je bio u grupi sa BlizzCon igračima, Neebom i PtitDrogom, tako da je njegov prolaz u završnicu turnira svakako vredan pažnje.

Jedini korejski igrač koga nećemo gledati danas u plej-ofu jeste Terran TY, koji je bio u grupi C druge faze, jedinoj sa tri Korejska igrača, pa je nažalost jedan morao da ispadne, i pogača se prelomila na inače odličnom Terranu, koji je u partijama dao svoj maksimum.

Najbliži prolazu dalje od ostalih foreignera je bio uThermal, član Team Liquid, koji je za prolaz dalje u uzbudljivoj i haotičnoj partiji protiv Zesta izgubio sa 3-2.

Parove četvrtfinala možete videti ispod. Svakako najveće iznenađenje turnira je aLive, jedini Korejac koji na turnir nije pozvan već je ušao preko kvalifikacija, i koji zasada pokazuje odlične partije, ali i pokazuje veliko samopouzdanje sa izjavama da smatra da su poprilično velike šanse da osvoji turnir. Prva prepreka na tom putu mu je Zest, koji juče nije pokazao baš stabilne partije, i moraće da se sabere danas ukoliko želi da parira jedinom preostalom Terranu na turniru.

U četvrtfinalu imamo 4 Protossa, 3 Zerga i jednog Terrana. Mečevi četvrtfinala startuju danas od 15h po našem vremenu, i možete ih pratiti na Twitch kanalu www.twitch.tv/taketv. Pobednik turnira osvaja 10 000 dolara.

homestory-cup-14-top-8

 

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...