Jump to content

Fortuna Champions Series – analiza drugog kola


rur_bot

Recommended Posts

fortuna-2-kolo

Posle uspešne premijere ovog ponedeljka i velikog interesovanja za početak prve profesionalne domaće LoL lige, večeras se Fortuna Champions Series nastavlja mečevima drugog kola.

X25, OVR i ES ulaze u drugo kolo sa pobedom i sigurno se dobro osećaju. Nakon uzbudljivih partija iz prvog kola, ovog četvrtka nas očekuju novi okršaji, nove prilike za dokazivanjem, ali i za iskupljenjem.

Mečevi drugog kola se igraju večeras od 21h, i možete ih pratiti uživo na Twitch kanalu  www.twitch.tv/fortunagamingtv, a ukoliko ne stignete tu su i snimci na Sport Klubu u petak od 24h, kao na kanalu Ultra, od 22h ove subote.

Da vidimo šta nam donosi drugo kolo takmičenja:

x25 eSports vs GGSmurf

Ako su mečevi prvog kola bilo kakav pokazatelj, GGSmurf ima težak meč ispred sebe. X25 je uspeo već u premijernom meču da savlada jednog od favorita – Melting Point. Da bi pobedili, GGSmurf treba da bude aktivan u ranoj fazi igre, da stekne prednost i da pokuša tu ranu prednost da pretvori u pobedu. U ovom meču definitivno treba obratiti pažnju na Bellamy-jev jungle pathing kao i rute gankovanja jer on može u potpunosti da prevrne igru naopačke i da stvori nepremostivu prednost u prvih 15 minuta igre.

Sa druge strane, X25 ima jako važnu pobedu iza sebe i želju da se što pre pozicioniraju na vrh tabele, što u kombinaciji može biti smrtna presuda za GGSmurf.

Melting Point vs Overrated

Overrated je uzeo ubedljivu pobedu nad timom Gatekeepers. Ukoliko uspeju da savladaju i Melting Point, definitivno će im pomoći ta početna inercija za meč trećeg kola, koji ih čeka sledeće nedelje sa Elite Squad. Melting Point ima ubedljivo bolju postavu na papiru, samo moraju da nađu način kako da sa papira pređu u nešto konkretnije. Sa dva izvrsna igrača na carry pozicijama, ostaje da vidimo da li će Milica i Nikola imati potrebnu podršku tima i prioritet u raspodeli resursa na mapi, jer ako se njih dvojica zagreju ništa ih neće zaustaviti do protivničkog Nexusa.

Elite Squad vs Gatekeepers

Na prvi pogled, ovaj matchup izgleda prilično jednostran. Ukoliko Gatekeepers dozvoli Bageru da se ponovo razleti po mapi I ne uspeju da ga pripitome dok ne počnu timski okršaji, loše im se piše. Naravno, ostaje da vidimo da li će i zvezda iz Hrvatske, Lukezy, imati svoj prvi nastup na FCS-u, što će stvoriti dodatno opterećenje timu Gatekeepers.

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...