Jump to content

Mean Streets of Gadgetzan – šta do sada znamo?


kruko

Recommended Posts

mean-streets-of-gadgetzan-logo-2

Ovog petka nam je na BlizzConu predstavljena nova Hearthstone ekspanzija pod imenom Mean Streets of Gadgetzan. U pitanju je četvrta velika Hearthstone ekspanzija, nakon Goblins vs Gnomes, The Grand Tournament i Whispers of the Old Gods.

U periodu od oko nedelju dana pre BlizzCona, Blizzard nam je lagano tizovao sadržaj nove ekspanzije, tako da smo mogli da zaključimo da će tema biti Gadgetzan smešten u noir ambijent, sa šmekom 40-ih i 50-ih godina prošlog veka.

Upravo to je i tema nove ekspanzije. Nalazimo se u Gadgetzanu koji je prosperirao razvojem trgovine i turizma, što je dovelo do rasta grada, ali i rasta podzemlja, odnosno kriminalnih aktivnosti. Gradom iza kulisa vladaju 3 kriminalne grupe.

The Grimy Goons je klasična gangsterska mafijaška grupa kojom upravlja Don Han’cho, brutalni i ne baš bistri Ogre. Oni su brutalni i nasilni, i probleme vole da rešavaju pesnicama i oružjem. Njihov glavni izvor prihoda je ilegalna trgovina oružjem. U gejmplej smislu, oni obuhvataju 3 klase: Paladin, Warrior i Hunter.

Jade Lotus je kriminalna grupa istočnjačkog tipa, poput trijada i jakuza. Njome vlada stara porodica Pandarena i ova grupacija je specijalizovana za tihe i neprimetne “poslove”, bez prizivanja nepotrebne pažnje i galame. Oni su ljubitelji umetnina i vladaju ilegalnom mrežom trgovine antikviteta i mističnih artefakata. U igri njih predstavljaju klase Rogue, Shaman i Druid.

Na kraju, tu su i The Kabal, grupa otkačenih magova i “naučnika”, specijalizovana za proizvodnju i rasturanje raznoraznih eliksira i napitaka sumnjivog porekla i efekta, nešto poput tržišta narkotika. U igri su oni predstavljeni kroz klase Mage, Priest i Warlock.

U skladu sa podelom ovih triju kriminalnih organizacija, ova ekspanzija nam i po prvi put donosi takozvane Tri-Class karte. To su neutralne minion karte, koje mogu biti igrane samo u 3 klase, u zavisnosti od toga kojoj “porodici” pripadaju, po podeli koju ste videli gore. To je na karti označeno specijalnim simbolom ispod mana cene.

Ekspanzija donosi 9 Tri-Class karata, po 3 za svaku grupu. Tri, koje možete videti ispod, su tri-class Discover karte, koje vam daju na izbor po jednu kartu od 3 klase kojima pripadaju. Ovo na neki način otvara prostor za pseudo multi-klase, jer recimo kao Priest možete da izabere Mage ili Warlock kartu, ili kao Druid da uzmete neku Hunter ili Warrior kartu. Pošto smo već videli jednu od Tri-Class legendarnih (Kazakus), možemo da predpostavimo da će biti 3 Tri-Class legendarne, po jednu za svaku od grupa.

mean-streets-of-gadgetzan-tabla

Ekspanzija će imati ukupno 132 karte, a do sada smo videli 34 koje su nam otkrivene. Ekspanzija će izaći “početkom decembra” i trenutno je dostupan preorder paket na sajtu ekspanzije, koji košta 50 dolara i ima 50 packova. Ono što je razočaralo igrače je što ovoga puta nema specijalnog cardbacka za preorder.

Važno je napomenuti da još uvek ništa ne ispada iz Standard formata. Rotacija će se desiti kada bude izašla prva sledeća ekspanzija u 2017. godini, negde marta ili aprila naredne godine. Tada iz Standard u Wild format odlaze setovi iz 2015. godine: Blackrock Mountain, The Grand Tournament i The League of Explorers.

Što se karata tiče, na osnovu prvih tridesetak karata koje smo videli, jasno je da će ovoga puta Priest zapravo dobiti zaista dobre i jake karte, i deluje daćemo videt povratak Priesta na scenu, makad i sa Dragon deckovima. Druid je dobio par dodataka za token arhetip, a vidimo i par zanimljivih anti-agro neutralnih karata. Rogue je dobio svoj Coin, što je zanimljivo, ali ostaje da se vidi da li će imati mesta za njega u špilu. Tu su i novi legendarni Pirat i Murloc! Prvi utisci (uskoro ćemo dati i detaljnu video analizu karata) su da karte deluju zaista zanimljivo i osvežavajuće, posebno troklasna mehanika, ali ostaje nam da vidimo još 100 novih karata, da bi dali konačni zaključak.

Sve do sada otkrivene karte, možete videti ispod:

349CN6TNKRSP1478203059882.gif?w=820&ssl=1

Y7AALLEZSRC81478203059722.gif?resize=25064E3X3ZECJ951478203059720.gif?resize=250HRLQFHEM7GA91478203059888.gif?resize=250

wind-up-burglebot pilfered-power mark-of-the-lotus lunar-visions second-rate-bruiser small-time-recruits wickerflame-burnbristle dragonfire-potion fel-orc-soulfiend finja-the-flying-star kooky-chemist manic-soulcaster meanstreet-marshal potion-of-madness patches-the-pirate lotus-assassin kun-the-forgotten-king kabal-talonpriest i-know-a-guy getaway-kodo drakonid-operative counterfeit-coin big-time-racketeer friendly-bartender pint-size-potion piranha-launcher mistress-of-mixtures

 

 

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Evo tri karte što su sinoć prikazane su ubi me bože :D

 

636140489431473507.png636140540557081344.png636140540426114681.png

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...