Jump to content

Sprejevi u StarCraft 2 otkrivaju lokacije protivnika!


Recommended Posts

starcraft-2-decals

Izgleda da popularne takmičarske igre ovih dana baš nemaju sreće sa sprejevima. Videli smo već na kakve sve načine mogu da se zloupotrebe grafiti u CS: GO, koji su nedavno ubačeni u igru, ali to nije ništa naspram onog što su igrači otkrili u StarCraft 2.

I u StarCraft 2 su nedavno dodati sprejevi (Decals, koje prskaju jedinice radilica) kojima možete obeležiti neku teritoriju na mapi. Zanimljiv feature, ali fundamentalno problematičan iz prostog razloga što su igrači otkrili da možete da na zamračenim delovima mape usmerite spej i ukoliko se tu nalazi neka zgrada (odnosno protivnik) pokazaće vam se “error” znak koji vas obaveštava da ne možete tu da stavite vaš grafit.

To praktično znači da svako već na početku partije može da izabere sprej i usmeri ga na spawning lokacije i odmah otkrije gde mu je protivnik ili da pak pretraži da li je negde krenuo da gradi proxy zgrade za brzi raš, što su naravno informacije od ključne važnosti u početnom delu partije.

U trenutku dok ovo pišemo, Blizzard još uvek nije izbacio hotfix za ispravku ovog problema, tako da se nadamo da nikom od top 8 igrača na BlizzConu (koji startuje sutra) neće pasti na pamet glupa ideja da zloupotrebe ovo, jer će ih Blizzard momentalno diskvalifikovati.

I dalje nam nije jasno kako ovakve gejmbrejking stvari uspevaju da prođu testiranje, pre nego što odu u patch.

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...