Jump to content

Thjis i Naiman ispali sa svetskog prvenstva!


kruko

Recommended Posts

thijs-hearthstone-blizzcon

Evropa je ostala bez svojih glavnih uzdanica na Hearthstone svetskom prvenstvu.

Holanđanin Thjis, dvostruki evropski šampion i po mnogima glavni favorit za titulu prvaka sveta, ispao je iz daljeg toka takmičenja posle dva tesna poraza u grupama od 3-4.

Sinoć je bilo veoma gusto u duelu sa najboljim azijskim igračem handsomeguy, koji je takođe podbacio u prvom kolu. Otvorila su oba igrača pobedu za pobedom, najpre sa midrange Hunterima, zatim sa Yogg Druidima.

U sledećoj partiji handsomeguy uzima ključnu pobedu sa svojim Rogueom protiv Thjisovog Zoo Warlokca, koji mu je bio koban izbor decka za ovaj turnir. Činilo se da je sve gotovo, pošto je Ctrl Warrior težak zalogaj sa Miracle Roguea, ali je Thjis shvatio da mora na vreme da ide “all in”, pa je imao dva odlična rana poteza gde je stealthovao Aukcionara i Questing Adventurer, a kako nije bilo odgovora za njih (hansomeguy nije povukao Brawl), Thjis je uspeo da spoji dovaljno damagea i natera protivnika da konsiduje za rezultat 3-3.

Ipak, sve nade armije Thjisovih fanova su rasprašene u odlučujućem meču, jer je Warrior jednostavno imao sve odgovore za Thjisov Zoo koji je brzo ostao bez gasa, a u ovom matchupu je ključan rani damage i pritisak Zooa.

Thjis se na Twitteru izvinio fanovima i rekao da je za njega ovaj šampionat bio veliko opterećenje, a njegov saigrač Lifecoach je dobro primetio da mu je ogroman pritisak bilo i to što su se svi uzdali u to da će im Thjis doneti packove.

I drugi evropski šampion, Kazahstanac Naiman, je ispao porazom od 3-4 protiv Hamstera. Meč je otvoren zanimljivom Ctrl Warrior protiv Ctrl Priesta partijom, koja je prirodno otiša u fatigue i koju je “dobio” za Naimana Hamsterov Yogg odvevši ga dublje u fatigue.

Hamster dobija već sledeću partiju protiv Freeze Magea sa svojim Priestom, uspevši da izbegne burst i napravi pritisak. Freeze Mage je bio koban protiv Hamsterovog lajnupa sa dve healing klase, jer je i Paladin uspeo da povuče ogromnu količinu heala.

Ipak, na kraju se sve svelo na matchup koji je na papiru trebao da bude dobar za Naimana, Freeze Mage protiv Shamana. Ali, što bi rekao jedan od kastera, “Shaman i kad krene loše radi dobro”. Na nesreću po Naimana, tako je bilo i ovoga puta, veliki rani pritisak i loš draw za Naimana su bili odlučujući faktor, pa je tako Freze Mage ostao bez pobede u ovom duelu, a Naiman bez plasmana dalje.

Nade Evropljana će braniti mladi Rus Pavel, koji je uspeo da izbegne ispadanje glatkom pobedom od 4-0, pa će danas protiv OmegaZero igrati za prolaz u plej-of.

Tu je i DrHippi, letnji šampion Evrope iz ove godine, kome će danas Yulsic biti poslednja prepreka za prolaz dalje.

Pored ova dva meča, danas igraju još i Cydonia i handsomeguy, kao i Bbgungun i Hamster.

Pobednici ova 4 “decider” meča obezbeđuju kartu za glavni deo takmičenja, top 8 plejof koji će se igrati 4. i 5. novembra na BlizzConu. Oni će se pridružiti četvorici prvoplasiranih iz grupa: HotMEOWTH, Amnesiac, Jasonzhou i che0nsu2.

Decider mečevi se igraju danas od 18h po našem vremenu, i možete ih pratiti na zvaničnom Hearthstone Twitch kanalu: www.twitch.tv/playhearthstone

 

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...