Jump to content

Veliki Polt napušta takmičarski StarCraft 2 zbog vojske


Recommended Posts

Polt Katowice

Choi “Polt” Seong Hun je legenda StarCraft 2. Ovaj 28-godišnji Terran igrač iz Južne Koreje je jedno od najomiljenijih i najprepoznatljivijih lica profesionalne scene.

U karijeri je osvojio praktično sve što se osvojiti može i ostalo je veoma malo pehara koji se još nisu našli u njegovoj vitrini, a jedan od njih je i titula svetskog prvaka na BlizzConu. Polt je izborio učešće na ovogodišnjem BlizzConu, ali nažalost na njemu ga nećemo gledati.

Koliko god pokušavao da odloži obavezno služenje vojske u Južnoj Koreji za period nakon završetka karijere, došao je dan kog se pribojavao, ali koji ponosno prihvata – moraće da završi (bar privremeno) svoju StarCraft 2 karijeru i ode na dvogodišnje služenje vojske.

Obavezna vojska u J. Koreji je veoma striktna obaveza, zbog stalnog stanja sukoba sa Severnom Korejom, i otuda tako dugo služenje i strogo  sprovođenje regrutacije.

Usled dužine trajanja roka, Polt napušta Team EnVyUs, a pitanje je da li će kada se vrati, sa 30 godina i nakon dve godine pauze, moći da nastavi u ritmu i sa veštinom kakvu pokazuje sada.

Polt kaže da je jako srećan kada pogleda njegovih 6 godina StarCraft 2 karijere, koja mu je omogućila da napravi velika dostignuća, upozna puno ljudi i stekne veliko iskustvo. Rekao je još i da ovo nije kraj, i da “ćemo se svi sresti uskoro opet”.

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...