Jump to content

Beastyqt uzeo treće mesto na WESG u Kijevu


Recommended Posts

beasty-wesg

Srpski predstavnik na WESG u Kijevu je zauzeo treću poziciju na turniru, pobedivši u duelu za treće mesto Šveđanina Namshara, koji je na ovaj turnir došao umesto svog mnogo poznatijeg zemljaka, NaniWe, koji je morao da otkaže svoje učešće.

Nakon sjajnog starta u grupi i skora 4-0, Beastyqt je nastavio sa serijom i u 1/4 finalu turnira, gde je savladao MarineLorda. Ipak, seriji je došao kraj u polufinalu, protiv odličnog Nerchia, poljskog Zerga i jednog od najboljih foreignera na svetu. Beastyqt je izgubio ovo polufinale sa 3-1, pa je otišao u malo finale, odnosno borbu za treće mesto, u još jednom Terran vs Zerg duelu.

Loše je meč krenuo po našeg Terrana, Namshar je otvorio sa pobedom na Frozen Temple u poprilično izjednačenoj partiji, gde je je Beastyqt u jednom trenutku previše izložio svoju armiju što je Namshar iskoristio da desetkuje njegovu vojsku i ubrzo privede partiju kraju.

U sledeće dve partije na Frost i Galactic Process Beastyqt pokazuje izvrstan mikro koji ga je i doveo do polufinala, savršeni rani pritisak sa Reaperom i onda odlično tajmingovan puš sa stimovanim Marincima i par Medivaca, omogućili su mu da dobije ranu prednost koju je sigurno držao do kraja obe partije za preokret i vođstvo od 2-1.

Četvrta mapa je bila Apotheosis, mapa specifičnog oblika gde ljudi često vole da probaju sa proksi taktikama, što je pokušao i Beastyqt. Išao je all-in sa 3 proksi barake i mas Reaper, ali nije uspeo da nanese ključnu ranu štetu, pa je Šveđanin lako odbio pritisak i krenuo u kontraofanzivu i partija se brzo završila u njegovu korist, što je meč za treće mesto odneo u petu partiju.

Beasty je još jednom pokazao svu lepotu njegove igre na King Sejong Station. Savršeno rano uznemiravanje i brzi tech do Liberatora omogućili su mu potpunu kontrolu mape. Liberatori su se razleteli na sve strane i ubijali Dronove i Kraljice kako su stigli, dok se na sredini mape Bio kompozicija kontrolisala sve ključne prelaze i polako čistila krip, te Namshar jednostavno nije imao odgovora, pa mu je ostalo samo da čestita Srbinu na trećem mestu.

Beasty se tako na velika vrata vratio na LAN scenu i to u trenutku kada je potpisao sa novi tim myInsanitiy. Za treće mesto je zaradio 3000 dolara, ali je mnogo važnije to što se plasirao na glavni WESG događaj u Šangaju, krajem ove godine, gde je nagradni fond 400 000 dolara za StarCraft 2, i gde će učestvovati krem svetske scene.

Turnir u Kijevu je osvojio Nerchio, koji je u finalu pobedio svog zemljaka Elazera sa 4-1. Nerchiju je pripalo 12 000 dolara, dok Elazer ide kući sa 6000 dolara u džepu.

Meč za treće mesto možete gledati na ovom VOD-u:www.twitch.tv/starladder_sc2_en/v/94090522

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...