Jump to content

ClasicFrog pobednik Gigatron Klan RUR Hearthstone kupa


kruko

Recommended Posts

gigatron-klan-rur-hearthstone

U okviru The World Championships 2016 u Areni ovog vikenda se odigrao i Hearthstone turnir. Prijavilo se oko 40-tak takmičara u borbi za vredne nagrade, od kojih su svakako računar i monitor za finaliste bile najprimamljivije.

Prvog dana se igrala grupna faza, iz koje je u drugu fazu prošlo 16 najboljih igrača, uglavnom očekivani favoriti i po koje iznenađenje. Igrao se Last Hero Standing bo5 sa jednim banom i ono što je karakteristično za ovaj turnir je da je dosta igrača ponelo spore i “teške” deckove, tako da smo videli puno dugih partija sa puno taktičkih odluka.

Dominirali su razni tipovi sporih Warriora (N’Zoth, C’Thun, klasičan Control), OTK Murloc Paladin, Miracle/Malygos Rogue, Midrange Shaman, Token Druid i Midrange Hunter. Jedini agresivniji deckovi na turniru su bili Zoo buildovi. Sve deckove turnira možete videti OVDE.

Do finala su došli SrdjanT i ClasicFrog. Srđan je u prvom polufinalu dobio Tjykya  sa 3-2, koji je imao već dobijenu zadnju partiju, ali ga je Uproot Ancient of War koštao partije jer je Srđan topdekovao Swipe sa Spell Damge i tako preokrenuo partiju.

Sa druge strane ClasicFrog je pobedio SlavicBeasta u drugom polufinalu sa 3-1, pošto Slavic nije imao odgovor za njegovog Miracle Roguea, dok je Slavicov Discard Zoo, koji ga je savršeno služio do tog trenutka na turniru, banovan od strane Froga.

U finalu, koje se igralo na 4 dobijene, Srđan je igrao vidno nervozno i dekoncentrisano, što se odrazilo i na rezultat, pa je ClasicFrog brzo poveo sa 3-0 uz pomoć midrange Shamana. Uspeo je Srđan sa smanji na 3-1 sa Druidom, ali je već u sledećoj partiji, Druid mirroru, ClasicFrog uzeo odlučujuću partiju i tako osvojio prvo mesto i Gigatron Računar. Drugoplasiranom Srđanu je otišao Asus monitor.

I pored problema koji su se javljali, od kojih je svakako najveći onaj sa nestankom interneta u nekoliko navrata, što je stvaralo kašnjenja u satnici, prekide partija i nervozu kod igrača, možemo ipak da budemo zadovoljni održanim turnirom i pre svega pokazanim partijama. Okupila se ekipa koja već duže vreme čini Hearthstone scenu kod nas, ali smo videli u puno novih lica, tako da što se sa naše strane tiče, jedva čekamo novo druženje. Hvala svima koji su učestvovali na turniru!

Finalisti SrdjanT i ClasicFrog

frog-i-srdan

 

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...