Jump to content

Beastyqt na StarCraft 2 WESG u Kijevu


Recommended Posts

sc2-wesg

Nakon regionalnih evropskih kvalifikacija koje su se održale širom Evrope, danas startuje glavni evropski WESG (World Electronic Sport Games) događaj u Kijevu.
Srbija će imati predstavnike u Dota 2, CS: GO i StarCraft 2. Naš predstavnik u StarCraft 2 je Aleksandar “BeastyQT” Krstić, koji je pred put na ovaj turnir obukao boje novog tima, švajcarskog sastava mYinstanity.

Beastyqt je u grupi sa ShoWTimE i Harstem, koji su ove godine imali odlične rezultate i biće jaka preprepa na putu prolaska kroz grupu.

Na turniru učestvuju 20 takmičara, podeljeni u 5 grupa, gde će igrati svako sa svakim bo3 mečeve. Prvoplasirani u grupama idu direktno u 1/4 finale, dok će 2. i 3. iz grupa igrati još jedam meč sa igračima iz drugih grupa, odakle će pobednici ići u 1/4 finale. Taj meč, kao i mečevi četvrtinefinala i polufinala, će biti bo5 dueli, dok će veliko finale biti bo7 spektakl.

Sa ovog turnira 8 najboljih prolaze na glavni WESG šampionat, koji će se odigrati u decembru ove godine u Šangaju, tako da je za našeg Beastyja dovaljno da prođe u četvrtfinale i obezbedi sebi kartu za Šangaj.

Pored glavne nagrade, što je svakako put na WESG u Šangaju, tu je i nagradni fond od 30 000 dolara, od kojih će pobedniku pripasti 12 000, drugom mestu 6 000, treći će zaraditi 3 000 dolara, dok će četvrtoplasirani igrač otići kući sa 1500 dolara. Igrači od 5. do 8. mesta će uzeti po 1200 dolara.

Ispod možete videti grupe, satnice i strimove na kojima možete gledati mečeve:

starcraft-2-wesg-kijev

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...