Jump to content

K0ja: Daćemo sve od sebe da ne ispadnemo “turisti”


rur_bot

Recommended Posts

csgo_guerillamethod

Filip “K0ja” Kojić je u pauzama priprema sa svojim timom, odvojio vreme za intervju sa nama.

Sa iskrenim i ispravnim stavom K0ja sa timom Guerilla Method, putuje u Kijev na evropsko regionalno finale WESG turnira u Counter Strike: Global Offensive. Iako je tim oformljen pre nešto više od mesec dana, dobrom hemijom između saigrača su uspeli da ostvare dobre rezultate, uključujući i pobedu na WESG Adria kvalifikacijama, gde su u finalu pobedili iNation i obezbedili kartu za Kijev. Nakon toga su na Balkan TubeFestu u Beogradu osvojili prvo mesto, pobedom nad timom Project Lunacy. Evo šta je Filip podelio sa nama u intervjuu:

 

Filipe, reci nam nešto o svojoj eSports karijeri?

Počeo sam takmičarski da igram u Counter Strike 1.6  pre 7 godina. Tek od prošle godine sam napravio malo bolji lokalni rezultat, sa trećim pa zatim i drugim mestom na Balkan Supercups, koji su se odrzavali u KGB-u. Tada sam, uglavnom, igrao sa Nexom, sa kojim igram i danas u Guerilla Method.

 

Šta nam možeš reći o pripremama tima za Kijev?

Ekipu smo napravili pre manje od mesec dana, sa nekako, polu-ozbiljnim mentalitetom. Mislim da niko nije očekivao da ćemo tako ubedljivo pobediti konkurenciju na Adriatic kvalifikacijama za WESG. Posle tog uspeha, shvatili smo da mžda imamo tu nešto i počeli smo redovno da vežbamo. Ne očekujemo previše, ali dajemo sve od sebe da ne ispadnemo “turisti”, kao što su to radile naše ekipe u prošlosti, kada odu da igraju na inostranim turnirima.

 

Koji su timovi, po tebi, jaki na predstojećem regionalnom finalu? Na koje timove bi gledaoci i čitaoci trebali da obrate pažnju?

Definitivno timovi kao Virtus Pro, koji su trenutno u odličnoj formi. Dignitas, Epsilon i ostale zvučne ekipe treba takođe ispratiti. Mislim da nece biti nešto puno iznenađenja, s obzirom na razliku u veštini između prisutnih ekipa na takmičenju.

 

Kakvo je tvoje viđenje CS:GO eSports scene u Srbiji i regionu?

Mislim da smo u očajnom stanju, što se tiče eSports CS:GO scene. Malo turnira i malo para. Kao i u ostalim sportovima, mi kao zemlja, ne negujemo naš talenat.

 

Šta je glavna prepreka u razvoju te scene u Srbiji?

Glavna prepreka su, po meni, niski standardi za turnire, kao i i manjak sponzora. Nekako se čini kao da je e-sports i dalje previše underground kod nas. Ako uticajniji ljudi kod nas otvore oci ka e-sportsu i dođe još stranih investitora, naša scena moze značajno narasti, jer ima stvarno puno neiskorišćenog individualnog talenta.

 

Za kraj, šta bi poručio novm, mladim igračima koji bi želeli da se probiju na CS:GO eSports scenu?

Poručio bih im da igraju sa kojom god ekipom mogu i da pokušaju da se istaknu u svakoj partiji. Da igraju što više turnira, iako je organizacija loša. Bolje je da igraju nego da čekaju savršene uslove.

Pročitajte kompletan članak

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...