Jump to content

Najbolji StarCraft 2 igrači na KeSPA Kupu u borbi za 50000$


Recommended Posts

kespa-kup-2015

Od 27. septembra do 3. oktobra igraće se StarCraft 2 KeSPA Cup 2016, na kome će koplja ukrstiti najbolji Korejci i foreigneri.

KeSPA kup je tek prvi globalni StarCraft 2 događaj ove godine, odnosno turnir zvanično sankcionisan od Blizzarda na kome će učestvovati i Korejci i ostatak sveta.

Ukoliko niste upoznati, ove godine je Blizzard uveo promene u WCS sistem, tako da su sada Korejci praktično svedeni na takmičenja u Južnoj Koreji, dok ostatak sveta igra WCS circuit. Ovo je urađeno kako bi foreigneri imali više prostora da dišu i takmiče se međusobno, i tako dobili motivaciju i priliku da zarade.

Jedini događaji koje Blizzard zvanično registruje, a na kojima mogu da igraju obe strane su global events, kao što je KeSPA kup, i naravno BlizzCon šampionat.

Na turniru učestvuju 32 igrača. Pozvana su 4 najbolja igrača iz Proleague, kao i po dvoje najbolje plasiranih igrača iz Evrope i Severne Amerike na WCS rang listi. Drugih osmoro igrača je odlučeno putem kvalifikacija, koje su igrane ranije ovog meseca.

Grupna faza je startovala danas(utorak), 16 igrača je podeljeno u 4 grupe sa po 4 igrača, gde će se igrati GSL sistem i bo3 mečevi. Po dvoje najboljih iz svake grupe odlazi u plej-of fazu, gde se 1/4 finale i polufinale igraju u bo5 mečevima, dok će veliko finale biti bo7 duel.

Nagradni fond KeSPA Kupa je 50 000 dolara i 7500 WCS poena, a događaj možete pratiti uživo OVDE

Ovo su grupe prve faze:

kespa-cup-grupe

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...