Jump to content

Kazahstan izbačen sa The World Championships 2016 u Beogradu


rur_bot

Recommended Posts

kombank-arena-cs-go

Iako su najpre izborili plasman na svetsko prvenstvo, kasnije se ispostavilo da su Kazahstanci imali veliki propust (praktično varali), zbog čega su isključeni sa takmičenja.

Početkom oktobra u beogradskoj Kombank Areni će se održati svetsko prvenstvo u CS: GO za reprezentacije, i u toku su kvalifikacioni mečevi, koji će odrediti kojih osam najboljih ekipa će izboriti plasman na završni događaj, od 5. do 9. oktobra.

U četvrtak, 22. septembra, se igrao meč između reprezentacija Francuske i Kazahstana. Duel se završio pobedom Kazahstana rezultatom 3-2, što im je omogućilo plasman na završni događaj u Areni.

Međutim, rutinskom proverom organizatora nakon meča su uočene velike nepravilnosti zbog kojih je reprezentacija Kazahstana isključena iz daljeg takmičenja, što je Francusku poslalo direktno na šampionat u Kombank Areni.

Ustanovljeno je da je u ekipi Kazahstana igrao neprijavljeni igrač, Rus Mikhail “DOSIA” Stolyarov, član tima Gambit. On je igrao umesto Evgeniy “ZLEX” Kim koji uopšte nije učestvovao u tom meču.

Osim isključenja sa daljeg takmičenja, čitava postava Kazahstana, kao i pomenuti ruski igrač, su na dve godine banovani iz svih takmičenja koje organizuje eFrag, organizator ovog šampionata.

mikhail-dosia-stolyarov

Pročitajte kompletan članak

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...