Jump to content

Intervju: Satara, Hearthstone šampion Srbije


kruko

Recommended Posts

satara-iesf

Ovog avgusta su Klan RUR i SeSA već tradicionalno organizovali šampionat Srbije u Hearthstoneu, kako bismo odredili najboljeg igrača u zemlji koji će predstavljati našu zemlju na IeSF (International e-Sports Federation) svetskom šampionatu. Kroz kvalifikacije je prošlo 32 najboljih, koji su obezbedili mesto na glavnom događaju, održanom u beogradskoj igraonici AI.

Na glavnom događaju je bilo veoma uzbudljivo, pogotovo samo finale gde smo videli neverovatan preokret u bo7 partiji između BeastyQT i Satare. Na kraju je Satarin pametan izbor da izabere C’Thun Warriora kao poslednji deck bila odluka koja ga je dovela do titule i puta u Indoneziju. Slike sa ovog turnira možete videti OVDE.

Ove godine se šampionat održava u Indoneziji, od 6. do 9. avgusta, a na našim predstavnicima će biti poseban teret, jer će braniti titulu svetskog eSports šampiona, koju je naša reprezentacija osvojila prošle godine u Južnoj Koreji. Posebano će oči biti uprte u našeg Hearthstone šampiona Sataru, jer će imati težak zadatak da nastavi putevima Perovića, koji je prošle godine uzeo titulu na Hearthstone IeSF šampionatu, što je bio ključan momenat u ukupnoj pobedi naše reprezentacije.

Satara, čije je pravo ime Milan, je izdvojio malo vremena za nas da popričamo i onome što se zbilo i o stvarima koje nas tek očekuju.

KlanRUR: Kaži nam nešto i sebi:

Satara: Imam 22 godine, živim u Beogradu, student Ekonomije, gejmer u duši, igram video igre od kad znam za sebe.

KlanRUR: Kada i kako si počeo da igraš Hearthstone?

Satara: Ortak je dobio key za closed betu, probao sam na njegovom nalogu da vidim kako je, i tad sam krenuo da s vremena na vreme igram igru. U to doba sam pretežno igrao Dotu 2 sa drugarima. Jako dugo sam Hearthstone igrao potpuno neobavezno.

Klan RUR: Da li si ranije igrao neke kartične igre ili ti je Hearthstone prva?

Satara: Ko klinci smo svi igrali YuGiOh. Ko nije? I dalje se sećam da si kod Kineza mogao da kupiš 2 špila za 80 dinara. Onda je ortak dobio MTG špil za rođendan. Pa smo onda kupili i igrali Izvore Magije… Uvek sam voleo kartične igre tako da mi nisu strane.

Klan RUR: Predstavljaćeš našu zemlju u Indoneziji na IeSF šampionatu, sada kada se sve sleglo, kako se osećaš?

Satara: Jedva čekam! Nadam se da ću da naiđem na što veća imena iz Hearthstone sveta. Što se same Indonezije tiče, ne znam šta da očekujem, mesto nisam video ni na slici, ali znam da ću odlazak tamo pamtiti ceo život.

Klan RUR: Finale je bilo veoma uzbudljivo, gubio si, ali je onda C’Thun Warrior preokrenuo stvari. Koji trenutak u finalu ti je bio najupečatljiviji?

Satara: Definitivno Brawl gde sam mogao da ukradem Leeroya za lethal, kad sam shvatio da sam mogao da odigram bolje taj potez kocka je već bila bačena. Taj momenat me je progonio do kraja meča.

Klan RUR: Kako su reagovali tvoji prijatelji i porodica kada su saznali da putuješ u Indoneziju na svetsko prvenstvo?

Satara: Familija je izrazila znatno veću podršku nego što sam očekivao. Neki drugari su čak bili uzbuđeniji nego ja.

Klan RUR: Kakve deckove generalno voliš da igraš? Koji su ti najomiljeniji deckovi u istoriji Hearthstonea?

Satara: Preferiram kontrolu da igram, zanimljivije mi je tako. A omiljeni dekovi su mi bili Handlock, Kombo Druid, kontrol Priest, pokoj im duši.

Klan RUR: Kad bi mogao samo jednu kartu u Hearthstoneu da nerfuješ, koja bi to bila i šta bi joj uradio?

Satara: Thing from below. Popust dobija samo dok je u ruci.

Klan RUR: Omiljena klasa i karta?

Satara: Omiljene klase su mi Mage i Priest, sa njima sam najviše eksperimentiso i pravio lude dekove. Omiljena karta mi je oduvek bila MC Tech, ta karta savršeno opisuje igru, a i gnomovi poseduju tu nekakvu harizmu koja me mami.

Klan RUR: Najomraženija klasa i karta?

Satara: Nemam alergijsku reakciju na neke klase ko neki ljudi, ali ne volim to što šaman dobija izuzetno jake karte u svakoj ekspanziji. Najomraženija karta mi je Evil Heckler. Karta koja savršeno predstavlja power creep koji se dešava u Hearthstoneu, identična je ko Booty Bay Bodyguard, samo košta 1 manu manje. Jasno mi je da kartične igre koje moraju da reprintuju karte rade takve stvari, ali digitalna kartična igra poput Hearthstonea upravo treba da bude drugačija.

Klan RUR: Šta misliš o novim kartama iz Karazhana, hoće li imati velikog uticaja na metu?

Satara: Definitivno će uticati, al neće biti ko Nax il GvG, što je dobra stvar. Arcane Gianti su bili prijatno iznenađenje, primer jako dobrog dizajna jer nagrađuju sporije špilove fokusirane oko njih. Meta je još sveža, tako da je prerano davati presude.

Klan RUR: Planiraš li da se pripremaš ozbiljno za Indoneziju? Kakva su tvoja očekivanja od tog turnira?

Satara: Već se uveliko pripremam! Ne sviđa mi se format, al neću se zadovoljiti ničim ispod prvog mesta!

Klan RUR: Osećaš li možda teret odbrane titule koju je Perović osvojio prošle godine?

Satara: Svakako stremim ka prvom mestu, njegovi uspesi su samo podstrek.

Klan RUR: Šta bi voleo u budućnosti da vidiš u Hearthstoneu?

Veću posvećenost developera i više sebe (smeh).

Klan RUR: Imaš li nešto da poručiš za kraj?

Hvala Klan RUR-u i SeSA-i na organizaciji turnira i puno sreće svim našim predstavnicima na IESF šampionatu!

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...