Jump to content

Ko je G2 Esports i zašto su najbolji evropski predstavnici na LCS 2016


rur_bot

Recommended Posts

lol_g2esports

G2 Esports je jedan do 16 timova koji su se kvalifikovali u finalni turnir na ovogodišnjem League of Legends World Championship. Takođe je i jedini tim u kome igra jedan Balkanac.

Priča ovog tima počinje 2014. godine kada ga je osnovao Ocelote, bivši igrač SK Gaminga. Tim je bio sastavljen od bivših SK Gaming igrača, a plan je bio kvalifikovanje za LCS. Međutim 2015. godina prošla je neuspešno, nisu ostvarili svoj cilj i Ocelot je shvatio da nešto mora da se menja. Prva stvar koju je uradio je bilo završavanje igračke karijere, napuštanje pozicije mid lanera i fokusiranje na upravljanje timom. Te 2015. godine došlo je do mnogo promena u timu, mnogo igrača je dolazilo i odlazilo, tražilo se ono što nedostaje, a tim je u međuvremenu propustio još dve prilike da se kvalifikuje za EU LCS. A onda drugog juna te godine došlo je do promene koja će ovaj tim dovesti u LCS, na mesto mid lanera dolazi mladi igrač iz Hrvatske, Luka Perković „PerkZ“, tada samo 16 godina star.

lol_perkz

Samo dva meseca kasnije usledio je odlučujući meč za ulaz u LCS, i to baš protiv Ocelotovog bivšeg tima SK Gaminga. U veoma neizvesnom meču G2 uspeva da pobedi sa 3-2 i tako osigurava svoje mesto u LCS-u u narednoj sezoni. Usledila je apsolutna dominacija u ligi, jesenji deo sezone završili su kao prvi sa 15 pobeda i 3 poraza, a zatim u play offu osvajaju prvo mesto.

Mnogi fanovi smatrali su da i ove sezone Evropa ima dobru ekipu i da je G2 tim koji će uspeti da ponovi prošlogodišnji uspeh Fnatica, kada su uspeli da se plasiraju u polufinale svetskog šampionata, možda čak i više od toga. U Evropi su delovali toliko dominantno da su očekivanja bila velika. Naredni turnir za njih bio je MSI, prilika da se pokažu, za G2 prvi veliki međunarodni turnir, prilika da zablistaju. Međutim usledila je veoma čudna odluka tima, dok su svi timovi koji su se kvalifikovali za MSI otišli u Koreju na pripreme, G2 odlučuje da ode na odmor. Ova odluka će ih skupo koštati grupnu fazu završavaju sa 2 pobede i 8 poraza i tim od koga se očekivalo da se bori za prvo mesto ispada još u grupnom delu takmičenja. Jedine dve pobede koje su zabeležili bile su protiv Wild Card tima, dok su od timova iz jačih regija bili ubedljivo poraženi.

lol_g2esports

Nakon lošeg performansa na MSI-u u tim dolaze tri igrača Zven, Mithy i Expect dok Hybrid i Kikis napuštaju tim. Posle debakla i odlaska igrača iz tima mnogi su im prognozirali raspad i propadanja, međutim letnji deo sezone pokazao je da je ovo i dalje najjači tim u Evropi, sezonu su završili kao prvi, 10-8-0 i opet osvojili prvo mesto u play offu. Iako ne tako dominantni kao u jesenjem delu i dalje pokazuju da su najbolji tim u Evropi i kao takav se kvalifikuju za svetski šampionat.

Očekivanja od njih velika su i pred svetski šampionat, u grupi su sa ROX Tigersima, CLG-om i ANX-om. Veruje se da je ROX Tigersima prvo mesto zagarantovano u ovoj grupi, dok će se G2 za drugu poziciju boriti protiv CLG-a tima koji ih je u dva meča ubedljivo pobedio na MSI-u. Ali ovaj put G2 ne pravi istu grešku, nisu otišli na odmor, već na pripreme. Sada se kao svi evropski i američki timovi nalaze u Seulu gde će pokušati da se spreme za izazove koji su pred njima. Kičma ovog tima svakako je mladi hrvatski igrač PerkZ, ali videćemo kako će se nositi sa daleko iskusnijim igračima.

Svečano otvaranje šampionata održaće se 30. septembra u 1 čas nakon ponoći, a odmah nakon toga nastupiće G2 i CLG. Ovo će ujedno biti test za G2 koji će pokazati koliko je zapravo ovaj tim jak i koji je njihov maksimum na ovogodišnjem šampionatu. Iako na samom početku prvenstva veoma bitan meč za oba tima, ko god pobedi dobiće veliku prednost ka putu u četvrtfinale. Nemaju lak posao i biće teško proći dalje, ali svi fanovi se nadaju da će ovaj put ispuniti očekivanja i da će tim na čelu sa Lukom uspeti da se plasira, za početak, četvrtfinale.

Autor: Jovan Manojlović

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...