Jump to content

5 tipova Dota2 igrača


Lucky

Recommended Posts

dota_bloodseeker

Dota2 Matchmaking sistem je čudna mašinerija. Svi se žale da ne radi, a svi ga igraju. Biseri u moru toksičnosti i sjajni momenti kada igrate sa drugarima u timu, vas teraju da se stalno vraćate i ponovo izgubite 25 MMR poena.

Dok se trudite da se penjete MMR lestvicom u vašoj omiljenoj igri, sve bolje uočavate i klasifikujete čudne zverke Dota2 ranked ekosistema. Kada pritisnete famozno dugme “PLAY DOTA” i dok tajmer počinje da odbrojava, razmišljate koga ćete od pomenutih tipova igrača dobiti.

Smurfovi

Ovaj igrač je, očigledno previše dobar da bi bio u vašoj MMR grupi. Ili jednostavno ima partiju života. Ali biće da je pre ovo prvo, jer partije života u doti su brzo zaboravljene u moru tuge koje donose četiri izgubljene partije za redom i -100 MMR. On je tih igrač, koji je na pravom mestu u pravo vreme, broji sekunde na protivničkim cooldownovima magija i zna kad da napadne a kada da brani. Prosto vam je neprijatno kako sve radi kako treba. Ipak ste vi zvezda tima.

Igrač kupljenog naloga

Obrnuto od prethodnog primera. Nekako se u vašoj partiji našao igrač koji ima 1000 MMR poena više nego ceo vaš tim. Kada krene partija, osećate da nešto smrdi, a to nije vaša piksla puna opušaka. Čak i vi znate da se ne teleportuje na toranj radi odbrane, kada su tu 4 ili 5 protivničkih heroja i niko od saigrača. Ovaj igrač hrabro ide napred preko rampe ka protivničkom delu mape na putu ka njihovoj džungli, bez ikakvih timskih wardova postavljenih u istoj. Uglavnom je u grupi sa drugarom koji ima manji MMR od njega, ali igraju stalno zajedno. Jedina razlika između njih je što se ovaj iskeširao za Steam nalog sa Dota2 igrom i rejtingom od 5000, koji će istopiti u roku od nedelju dana.

Tihi support

On voli da igra support heroje. Vera u tim još nije nestala, čak i posle niza od šest izgubljenih partija. Njegova rak rana je “We need wards!” spam u čatu iako se na mapi nalaze sva četiri warda, korisno postavljenih na taktičkim mestima i nema ih više u prodavnici. Niko ih ne primećuje jer rade svoj posao. Pokušavaju da izbegnu bilo kakav konflikt u pubovima, i trude se da održe tim u miroljubivim odnosima i usresređenim na igru a ne vređanje. Pozdrav za ovakve igrače!

Perfektan igrač

Najopasniji tip igrača. Živi u iluziji da ništa nije njegova greška i da je on stub oslonca bez koga njegovi saigrači ne mogu osvojiti 25 MMR poena. Ako poginu prvi i daju First Blood protivniku, sledi “GG noob team”, jer ako vaš star player nije u prednosti od samog početka, ne postoji šansa da pobedite. Ako ode sam na prvu runu i pogine, kriviće tim zato što je isti otišao kao četvorka na runu na drugoj strani reke. Ako nekako uspete da pobedite sa ovakvim igračem u timu, to je najverovatnije zbog vaših lavovskih napora i podrške ostalih saigrača. Perfektan igrač će na to reći da je pobeda ostvarena njegovom zaslugom, iako je partiju završio sa 1-15-3.

Farmer džungle

Ovaj igrač obično igra poziciju 1 iliti carry. Ako se desi da neko izabere ovaj tip heroja pre njega, on će kao četvrti ili peti igrač koji bira heroja, revoltiran izabrati Axe ili Legion Commander i otići u džunglu da farmuje. Za njega je igranje supporta ispod nivoa, jer tu nema šta da se igra. Po njemu, braća Rusi znaju kako da izaberu tim. 4 carry heroja i 1 mid. Kakav crni support heroj. Ma hajte molim vas! Pošto i ćorava koka zrno ubode, njihov izbor će ponekad i funkcionisati. Nažalost, više puta će se destiti da protivnički tim prepozna junglera i izvrši presiju na našeg farmera. Ako ne pogine, na okršaje u sredini meča će se pojaviti samo sa Boots i Iron Talon predmetima.

Rusi

Bez komentara.

Pročitajte na sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...