Jump to content

Amaz o Archonu, sponzorima, finansijama, turnirima…


kruko

Recommended Posts

amaz-wins

Amaz je ovog utorka, naizgled potpuno neočekivano, pristupio redovima tima NRG, što je logično postavilo pitanje koja će biti sudbina njegovog tima Archon.

Sinoć je, kao što je i obećao, dao odgovore na neka pitanja koja su postavili njegovi fanovi tokom strima, kako bi bolje razjasnio sve nesuglasice. Dotakao se tema o isplativosti i izazova održavanja Hearthstone tima, o sudbini Archona, o G2A, o njegovim budućim planovima…

Što se tiče tima Archon, Amaz kaže da je generalni plan da se Archon na neko vreme stavi “pod led”, ali je izbegao da kaže direktno da planira da ugasi tim momentalno. Što se tiče Amnesiaca, njegovog jedinog preostalog Hearthstone igrača, koji je osvojio Americas Winter Championship i boriće se za titulu svetskog prvaka na BlizzConu, Amaz kaže da ukoliko neki tim želi da preuzme Amnesiaca, da ga jednostavno kontaktira i da će lako da reše stvari.

Dalje se dotakao pitanja finansija jednog tima. Pričao je o tome da održavanje Hearthstone tima nije samo po sebi isplativo i da dosta zavisi od sponzora. Praktično je mnogo isplativije imati tim strimera i zabavljača, nego takmičarski nastrojenih igrača. Zato je tokom čitavog postojanja Archona Amaz bio na ivici povratka uloženog i zbog toga je pokušao da prebaci fokus sa takmičenja na zabavni sadržaj.

Pričao je o tome kako su G2A i Kinguin ušli na tržište Hearthsotne eSporta i pokušali da se bore za prisustvo davanjem velikih sponzorstva. Na kraju je G2A bio taj koji je preovladao velikim ponudama i u jednom trenutku su imali monopol na Hearthstone sceni, i kada su videli da više ne moraju da daju puno para, počeli su da smanjuju dodok finansija igračima i timovina.

Ipak, Amaz kaže da je G2A jedan od najzaslužnijih za rast Hearthstone scene, jer su oni glavni finansijeri najvećih timova, igrača i strimera. Svestan je da G2A bije izuzetno loš glas zbog raznih sumnjivih stvari za koje ih optužuju, ali isto tako kaže da se mora uvažiti njihov doprinos razvoju eSport i striming scene, jer su uložili puno novca u sponzorstva.

Amaz se dotakao i organizacije turnira. Rekao je da je to nešto što najviše voli da radi i za šta smatra da je njegova najveća sposobnost, i da je zbog toga prevashodno i osnovao Archon, kao platformu za organizaciju turnira. Archon je u prošlosti organizovao neke od najboljih Hearthstone događaja, poput The Pinnacle serijala, Archon timske lige, Curse Trial i sada serijala Amaz vs World.

Povodom dugo očekivane Archon Team League 2, Amaz kaže da će gledati da organizuje nove događaje sada sa NRG, jer je to upravo jedan od razloga zašto je i pristupio ovom timu, jer je u razgovoru sa suvlasnikom tima imao obostranu ideju da u budućnosti organizuju velike Hearthstone događaje i da će to i biti njegova primarna uloga u novom timu, osmišljavanje i organizacija turnira.

Na kraju, Amaz je pomenuo da Archon timska kuća više ne postoji, između ostalog zato što mu je i odbijen boravak u Americi, što je saznao ovih dana kada je pokušao da ide na Pax WEST.

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...