Jump to content

Poljskom igraču odbijena viza za odlazak na ESC


kruko

Recommended Posts

Ikealyou

Krajem septembra održaće se Hearthstone Europe Summer Championship, ali je Blizzard zbog smanjenja troškova odlučio da se događaj održi u SAD-u, što mnogim igračima pravi probleme.

Naime, prošle godine su se svi regionalni Hearthstone šampionati održavali na prostoru kontinenta za koje je takmičenje i vezano, ali je Blizzard ove godine odlučio da se svaki šampionat (osim onih vezanih za Kinu) održi na teritoriji SAD-a, radi lakše organizacije i smanjenja troškova.

Ovakva odluka je od starta bila kritikovana, što zbog očigledne diskriminacije ostalih regiona, što zbog poznatih problema koje Amerika često pravi ljudima koji žele da uđu u SAD, pa čak i kada iza njih stoji takva kompanija kao što je Blizzard. Tako su “žrtve” američke vizne politike i ove Blizzardove odluke do sada bili nekoliko igrača iz jugoistočne Azije, koji zbog odbijene vize nisu mogli da učestvuju na Azija-Pacifik šampionatima. I čuveni kreator zabavnih Hearthstone klipova, Trolden, je takođe ostao uskraćen za odlazak na BlizzCon 2015, kao zvanični gost Blizzarda, jer mu nije odobrena viza.

Poslednji u nizu “palih” Hearthstone ličnosti u borbi sa viznom politikom Amerike je poljski igrač Bartłomiej “ikealyou” Zawadzki, koji je uspeo da se plasira u top 8 i završni letnji Hearthstone šampionat, ali na njemu neće moći da učestvuje, jer mu američka ambasada nije odoborila vizu.

Kako je napisao na svom fejsbuk profilu, obrazloženje je bilo da su mu primanja veoma niska, i da nema puno toga što ga vezuje za Poljsku, te da su velike šanse da ilegalno ostane u Americi. Garantno pismo Blizzarda ni u ovom slučaju nije bilo od pomoći.

Nadamo se da će u budućnosti ovakvi problemi koji prate profesionalne eSport igrače postati stvar prošlosti, ali je ovde odgovornost i na Blizzardu koji je dobro znao koliko su česti ovakvi problemi, ali je ipak rešio da zarad smanjenja troškova i logistike, sve regionalne šampionate održava u njihovom studiju u Kaliforniji.

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...