Jump to content

Nedelja vrhunskog Sc2 u Južnoj Koreji


Recommended Posts

Showdown in Seoul

Uzbudljivih par dana su pred nama, baš što se tiče ljubitelja korejske StarCraft 2 akcije, jer će se ove nedelje igrati završnice svih ključnih takmičenja u Južnoj Koreji, što će polako označiti i zatvaranje zvanične StarCraft 2 WCS sezone, do novembra, kada nas očekuje BlizzCon i svetski šampionat.

Najpre je danas SoS postao prvi finalista GSL 2016 (season 2), pobedivši u polufinalu MyuNgSiKa, rezultatom 4-1. U duelu dva Protossa,  SoS je pokazao zašto je jedan od najboljih StarCraft 2 igrača današnjice, i sa relativnom lakoćom je uspeo da pobedi svog kolegu Protossa, koji mu je uzeo samo jednu partiju, na mapi Rak’Shir. Drugo polufinale, između ByuNa i Deara, se igra u četvrtak, i videćemo da li će se Dear izboriti za Protoss finale, ili ByuN uspeti da Terrana odvede u finale.

Sutra se, sa druge strane, igra polufinale druge sezone StarCraft II StarLeague 2016. Igraju Solar protiv Patience, dok ih u finalu čeka Dark koji je u veoma uzbudljivoj partiji pobedio Classica rezultatom 4-3.

I GSL i SSL donose pobedniku po oko 35-40 000 dolara (u Vonima), a tu je naravno i glavna nagrada u vidu plasmana na WCS završni turnir, novembra ove godine na BlizzConu, gde ih čeka nagradni fond od 500 000 dolara.

Pored uzbudljivih polufinala velikih korejskih liga, glavni događaj ove nedelje je svakako finalni meč čuvene KeSPA StarCraft 2 timske lige – StarCraft 2 Proleague 2016.  Nakon duge sezone do finala su dospeli KT Rolster i Jin Air Green Wings i oni će se za titulu i prvo mesto boriti ove subote, a meč možete pratiti na zvaničnom Twitch kanalu – www.twitch.tv/sc2proleague.

Mi lično tipujemo na KT Rolster, koji postiže odlične rezultate ove godine, Zest je uzeo dva premijer događaja ove godine (GSL Season 1, IEM Season IX – World Championship), dok je Stats pobednik 2016 WCS Korea Season 1 Cross Finals, i finalista 2016 StarCraft II StarLeague Season 1.

Publiku koja bude pratila veliko finale Proleague 2016, Blizzard nagrađuje sa specijalnim in-game portretom za StarCraft, koji možete videti ispod:

Portret ProLeague 2016

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...