Jump to content

SC2 WESG Afrika & Bliski Istok LAN Finale


Recommended Posts

WESG

Danas se igraju završni LAN mečevi WESG StarCraft 2 turnira za region Afrike i Bliskog istoka, u okviru regionalnih kvalifikacija za StarCraft 2 World Electronic Sports Games turnir decembra ove godine.

Od 8 igrača koji su se plasirali na završni događaj u Dubaiju, svakako se kao najpoznatije ime izdvaja Stephano, čuveni francuski Zerg igrač. Ako se pitate otkud on u ovim kvalifikacijama, odgovor je taj što on ima i tunižansko državljanstvo, što je iskoristio kao priliku da igra objektivno lakši region za kvalifikacije.

On je u grupi sa Aegwynn, StatiC i ELGOLDEN, dok drugu grupu čine Zerghamdi, Drager, Luke i Rakan. U grupama se igraju bo3 mečevi, svako sa svakim. Odatle dvoje najboljih prolazi u polufinala, koja će biti bo7 mečevi, baš kao i veliko finale.

Pobednik turnira osvaja kartu za put na WESG u Šangaju decembra ove godine, ali će svi igračti na kvalifikacionom turniru zaraditi i novčane nagrade:

1. – $12,000
2.- $6,000
3. – $3,000
4. – $1,500
Od 5. do 8. mesta – 1,200 dolara

Turnir se igra danas i sutra, a možete ga pratiti na Twitch kanalu  www.twitch.tv/starladder_sc2_en, gde će vam domaćini biti Stefan “PengWin” Mott i Jared “PiG” Krensel.

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...