Jump to content

Stigao pre-patch pred izlazak One Night in Karazhan


kruko

Recommended Posts

Hearthstone patch

Sinoć je na battle.net klijente stigao Hearthstone patch 6.0 koji donosi sve potrebne podatke za lansiranje najnovije Hearthstone avanture One Night in Karazhan, ovog četvrtka. Patch je težak oko 1,6 GB i najveći deo svakako zauzimaju fajlovi avanture i novih karata, ali je i pored toga doneo gomilu dodataka i ispravki nekih starih bagova.

Da krenemo prvo sa onim “zvaničnim” ispravkama, onim koje su zabeležene u patch notes. Faceless Manipulator sada postaje zlatan ako kopira zlatnog miniona, Fjola Lightbane više ne ostavlja trag Divine Shielda kada nestane sa table. Igra više neće krešovati ukoliko jako brzo odigrate miniona koga ste tek povukli sa vrha špila. Golden Monkey više neće da bude upečatljivo veliki ukoliko ga povučete odmah nakon što odigrate mapu.

To su ispravke koje su zvanično navedene, ali je sa patchom stiglo još par sitnih promena koje nisu izlistane, ali sasvim realno mogu da se nazovu balans promenama. Tu pre svega mislimo na promenu mana cene nekih token miniona koje stvaraju određene karte. Listu svih tokena koji su promenili cenu možete videti ispod:

Slime: 1 -> 2
Spellbender: 0 -> 1
Snake: 0 -> 1
Treant: 1 -> 2
Nerubian: 3 -> 4
Finkle Einhorn: 2 -> 3
Murloc Scout: 0 -> 1
Sheep: 0 -> 1
Violet Apprentice: 0 -> 1

Ova promena na prvi pogled deluje nevažno, ali i te kako ima uticaja u određenim situacijama, recimo kod karata koje vraćaju minione u ruku ( Sap, Freezing Trap, Ancient Brewmaster, Youthful Brewmaster, Vanish…). Sada će biti skuplje odigrati ove tokene iz ruke, ako vam se kojim slučajem nađu tu. Druga stvar gde ima uticaja je kod efekata koji vrše transformaciju miniona, poput Evolve, Recombobulator i Master of Evolution), sada će efekat biti za skalu iznad na ovim token minionima.

Sledeća bitna promena koja je stigla jeste nešto što su profesionalni igrači dugo tražili, a to je nemogućnost da vidite koliko je karata protivnik mulliganovao pre nego što se završi mulligan faza. To je često stvaralo situacije gde igrači namerno čekaju do kraja sa mulliganom jer žele da vide koliko će karata protivnik da promeni i na osnovu toga zaključe koji arhetip decka (u okviru klase) igraju. Ovo je posebno bilo važno u vreme kada je recimo Warlock igrao ili Zoo ili Handlock deck, dva suštinski drugačija decka. Sa ovim novim patchom izgleda da se mulligan protivnika pojavljuje tek nakon što oba igrača završe sa njim. Za mnoge igrače nebitna informacija, ali svakako bitna za one kojima je svaki detalj prilikom partije važan.

To je to što zasada znamo od promena, ukoliko iskrsne još neka, podelićemo je sa vama!

Procitajte na sajtu

Edited by SavKe

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Interesnatno je da ovakve stvari i dalje uopšte ne pominju u patch notes. I ovo za mullligan i posebno za tokene su stvari koje morale da bude označene jasno kao promene, a ne da zajednica traži i izbacuje na redditu.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...