Jump to content

Snute pobednik NSL 2016


Recommended Posts

NEO Star League 2016 International

Proteklih nedelju dana u Kini se igrao NEO Star League 2016 International, jedan od većih “nezvaničnih” StarCraft 2 turnira ove godine. Ceo događaj je održan uživo, u Blizzard e-Sports Hall u Šangaju, u Putuo distriktu.

Učestvovalo je 16 igrača sa različitih krajeva sveta, od čega je 12 pozvanih pro igrača ( četiri iz Kine, dva iz Južne Koreje i šest “ostalih”), dok su 4 mesta bila otvorena za sve, i gde su se igrači plasirali preko kvalifikacionih turnira. Najpre se igrala grupna faza, 4 grupe sa po 4 igrača i GSL sistem, odakle je iz svake grupe po najboljih dvoje odlazilo u drugu fazu. Druga faza je bila single-elimination kup, sa bo7 mečevima u polufinalu i finalu.

Do finala su stigli norveški Zerg Snute i uzdanica domaćina, Protoss Cyan. Snute je još jednom potvrdio da je u odličnoj formi, pa Cyanu nije dao nikakvu priliku da se pokaže u finalu i odneo je ubedljivu pobedu od 4-0, zaradivši tako 22 500 dolara na ovom turniru, što je ukupno 257,000 dolara od turnirskih nagrada u njegovoj karijeri. Zaključno sa ovim turnirom, Snute je postao foreigner sa najvišom zaradom od turnira u istoriji StarCraft 2, pretekao je i čuvenog Stephano-a, koji se pre odlaska u penziju zaustavio na oko 250 000 dolara osvojenih od StarCraft 2 turnira.

Nagradni fond NSL 2016 je bio oko 63 000 dolara (u jenima), ali je imao zanimljiv koncept, gde se zarada u svakoj fazi delila po učinku u meču, a ne samo za konačan plasman.

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...