Jump to content

Naši Warcraft 3 igrači na korak od plasmana na WCA


Recommended Posts

WCA 2016

Legendarna Blizzardova strategija, Warcraft 3, i nakon 14 godina od izlaska, još uvek ima veliki broj poklonika u svetu, posebno u Kini, ali i kod nas.

Na jesen se u Kini održava World Cyber Arena, sada već tradicionalni godišnji turnir koji po veličini nagrada spada u jedan od najvećih eSports događaja u svetu, a na njemu svoje mesto ima i Warcraft III, gde će učestvovati osmoro najboljih igrača iz regionalnih kvalifikacija (po dvoje iz Evrope, Amerike, Kine i Azija-Pacifik regiona).

Proteklih nedelju dana se igrao evropski pred-kvalifikacioni turnir otvorenog tipa, na kome se prijavilo 195 evropskih igrača, odakle je osmoro najboljih izborilo plasman na glavni kvalifikaconi događaj za region Evrope. Među tih 8 je i naš igrač Pavle ‘”atheistP” Veljkovic. On će se, sa još 7 kvalifikovanih, pridužiti još jednom našem sunarodniku, Nemanji ‘Rudan‘ Rudanu, koji se nalazi među osmoro Evropljana koji su dobili direktan poziv na glavne evropske kvalifikacije. AtheistP je Human igrač, dok je Rudan Night Elf.

Njih dvojica će pokušati da se, među ovih 16 najboljih evropskih igrača, nađu u finalu glavnog kvalifikacionog turnira, jer samo prva dva mesta obezbeđuju plasman na WCA i put u Kinu. Osim plasmana, tu su i novčane nagrade. Prvoplasirani na kvalifikacijama će zaraditi oko 7500 dolara(u jenima), finalista će uzeti ~4500 dolara, dok će trećem mestu pripasti oko 3000 dolara, ali će on i ostali ispod ostati bez plasmana na završni turnir u Kini.

Kvalifikacioni turnir se igra od 11. do 18. avgusta, a naše momke možete podržiti na zvaničom Twitch kanalu kvalifikacija – www.twitch.tv/back2warcraft , gde će biti uživo prenos svih mečeva.

na slici: AtheistP i Rudan

rudan atheist war3

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...