Jump to content

Life-u odbijena žalba i potvrđena presuda


Recommended Posts

Starcraft Pro Player Lee "Life" Seung Hyun

Početkom ove godine se desio jedan od većih eSports skandala u istoriji, kada je Lee “Life” Seung Hyun, bivši StarCraft 2 prvak i jedan od najvećih talenata u istoriji ove igre, uhapšen zbog optužbe o nameštanju rezultata mečeva koje je igrao. U pitanju je jedan od mračnijih perioda u istoriji eSporta, i pogotovo težak udarac na ionako krhku StarCraft 2 scenu, taman kada su stvari krenule nabolje sa izlaskom Legacy of the Void ekspanzije.

Suđenje je održano u aprilu, i Life je proglašen krivim za nameštanje dva meča u okviru KeSPA Kupa, zbog čega ga je sudija okruga Changwon osudio na 18 meseci zatvora i novčanu kaznu od 70,000,000 vona, što je upravo onoliko koliko je zaradio za nameštaljke (35 miliona po meču).

Olakšavajuća okolnost po Lifea bila je to što je u vreme zločina bio maloletnik, ali su otežavajuće okolnosti količina štete koje je naneo kredibilitetu eSporta u Koreji, kao i zaista velika količina novca primljenog kao mito, tako da je sudija odbio žalu. Zatvorska kazna na koju je osuđen je takozvana “odložena” kazna, na 3 godine, što je u suštini poput uslovne kazne u zapadnom zakonodavstvu.

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...