Jump to content

Ben Brode o svemu i svačemu


kruko

Recommended Posts

Ben Brode

Posle dužeg vremena Ben Brode, glavni gejm dizajner u Hearthstone timu, je ponovo našao malo vremena da strimuje na Twitchu kako igra na njegovom f2p Hearthstone nalogu. Ove sesije obično traju oko sat-sat i po, i za to vreme ga ljudi u četu pitaju raznolika pitanja na šta on obično odgovara, sa manje ili više detalja i informacija. Pa da vidimo o čemu je Ben pričao juče.

Mnogim igračima nedostaje “Sorry” emote koji je zamenjem “Wow” emoteom, na šta je Ben odgovrio da Sorry nije puno korišćen, i da je češće korišen u zlonamerne svrhe, pa je zato zamenjen Wow setom, koji je već odranije bio snimljen. U budućnosti je moguće da će opet menjati neke izjave Heroja, periodično.

Govorilo se dosta o Areni, Ben kaže da tim sagledava puno ideja kako da se istaknu dobri arena igrači (već se radi pilot projekat na kineskom serveru), i istakao je da pogotovo Iksar radi najviše na pronalaženju načina kako da se odrede najbolji arena igrači, ali tako da sistem ne bude takav da tera igrača samo da igra najbolje klase ili slično. Veoma je teško napraviti dobar ladder sistem za arenu, a da se pritom izbegne primoravanje igrača da igraju najbolje klase kako bi ostali u vrhu.

Što se rankeda tiče, Ben kaže da je svestan da je Priest trenutno najslabija klasa, ali da smatra da postoje neke karte koje možda igrači još nisu skontali, a da će se možda pojaviti neki novi buildovi koji će vratiti Priesta u metu. Što se Shamana i njegove trenutne izuzetne snage tiče, Brode je jednostavno rekao da je Shaman bio najslabija klasa i da je zato dobio nekoliko izuzetno moćnih karata, kako bi se klasa izvukla sa dna. Zanimljivo je to i da je po njihovim merenjima Mech Warrior,  bio ni manje ni više nego deck sa najvećim win rateom, iako je retko ko igrao ozbiljno ovaj špil, i da on sada može poprilično da dominira u Wild modu.

O generalnom balansiranju igre Brode je rekao da je malo nezahvalno porediti Hearthstone sa ostalim Blizzard igrama (StarCraft 2, Overwatch i Heroes of the Storm) jer je te igre veoma lako balansirati na mikro nivou, tako da jedva bude primetana promena za prosečnog igrača, dok su kod kartične igre sve promene upečatljive i da svaka i najmanja promena može da poremeti balans igre. Zato smatra da je bolje prepustiti igračima da pronalaze rešenja za metu, umesto da oni veštački menjaju metu promenom karata. Takođe smatra da bi u budućnosti trebalo da uvode više karata koje direktno kaunteruju neke druge karte.

Što se novih karata i setova tiče, pričao je o tome da nisu sve karte pravljene sa kompetitivnim špilovima na umu, i da neke ciljno gađaju kežual igrača i publiku koja samo želi da se zabavi. Kao primer je naveo kartu Majordomo Executus. Brode kaže da  pre svakog novog seta jednostavno sede pred tablom i “bacaju” ideje na sto, pa kad se odluče za nešto konkretno, krenu da razmišljaju kakve bi se nove mehanike tematski uklopile u ideju te ekspanzije.On sam je gurao 4 ideje za prvu avanturu pre nego što su prikazali Curse of Naxxramas. Kaže takođe da će im u budućnosti biti teže da dodaju nove karte u Reward set, pošto su isti gurnuli u Wild mod, jer ne žele da novi igrači dobiju ikakvu inicijativu da igraju Wild umesto Standarda.

Govoreći o novim funkcijama, rekao mu je da mu je zanimljiva ideja random cardbackova, ali da nije visoko na listi prioriteta. Tournament mod deluje odlično, ali govorio je o tome da je izuzetno težak za implentiranje i zahteva puno resursa i vremena, pa zbog toga još uvek nisu krenuli da rade konkretno na tome. Još jednom je potvrdio da uvođenje novih klasa se verovatno nikada neće desiti.

Na kraju, rekao je i par zanimljivih stvarčica o sebi, u Overwatchu najviše voli da igra Zenyatta i Pharah, njegov zvuk se nalazi u mumljanju mase u pozadini dok traje partija Hearthstonea, a takođe je snimio i zvuk smrti The Prophet Skerama u WoW-u. Hotdog voli samo sa rupom, a ne na preklop, jer je to onda sendvič.

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

I priest deckovima, sigurno postoji neki dobar samo ga 50 miliona igrača još nije pronašlo!

Šalu na stranu, nije ni njemu lako verovatno, kapiram da mu glavonje odozgo non stop kljucaju MAKE MOAR moneyz jer je WoW franšiza na izdisaju. A to znači keep it simple da privučeš još raje i stvori nivo frustracije koji tera na kupovinu.

Hvala bogu na Wild modu gde čovek može da se eksperimentiše i igra bezbrižno jer su manje više svi kanceri na TRU STANDARDU. Jedino što je mestimično kancerogeno na Wildu su murloc paladini, al simpa su pa im praštam!

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...