Jump to content

Nakon 4 godine vladavine LoL-a, Overwatch je sada najigranija igra u Južnoj Koreji


rur_bot

Recommended Posts

Overwatch League of Legends

Nakon dominacije legendarnog Brood Wara i generalno StarCrafta skoro deceniju i po, League of Legends je bio sledeći naslov koji je postao najpopularnija takmičarska igra u eSports Meki, Južnoj Koreji. Taj tron je preuzeo negde tokom 2012. godine nakon čega je godinama suvereno držao to mesto.

Ipak, kako pokazuju brojke, toj vladavini je izgleda došao kraj i novi kralj se pojavio da zauzme presto. Danas je prvi put, nakon duže od četiri godina, League of Legends izgubio mesto najigranije “PC Bang” igre u Južnoj Koreji i na tu poziciju se popeo Blizzardov klasni šuter Overwatch, koji je tek par nedelja zvanično u prodaji.

Istina, ove brojke važe samo za pomenute PC Bang lokacije, odnosno ono što kad nas nazivamo “igraonicama”, ali ta informacija je praktično podjednako važna kao i ukupne brojke, ako ne i merodovnija, pošto je u Južnoj Koreji kultura odlaska u igraonice kod gejmera i dalje primarni način igranja takmičarskih igara, za razliku od zapada gde su igraonice vremenom počele da opadaju, kako se pojavljivao sve brži kućni internet.

PC Bang

Videćemo, kako vreme bude prolazilo, da li je ovo samo rezultat marketinga i trenutnog hajpa oko Overwatcha, ili je u pitanju stabilan rast i rađanje novog eSports kralja u Južnoj Koreji. U svakom slučaju, čini nam se da je popularnost Overwatcha nadmašila sva očekivanja Blizzarda, i za razliku od HotS-a koji nije baš prošao najbolje u jakoj konkurenciji Dota 2 i LoL-a, Overwatch je popunio rupu koja je zjapila prazna još od izlaska vremešnog Team Fortress 2, što je u kombinaciji sa zaraznim gejmplejom, Blizzardovom reputacijom i odličnom marketing kampanjom dovelo do velike popularnosti igre.

Ispod možete videti kako se u Koreji kretao udeo igranja Overwatcha (narandžasto) i League of Legends (plavo) od trenutka izlaska Overwatcha (24. maj) , pa do 15. juna.

(klik na sliku za uvećani prikaz)

Overwatch Koreja

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...