Jump to content

Legacy of the Void balans patch (23. maj)


Recommended Posts

StarCraft 2 balans

Sinoć je StarCraft 2 igračima na battle.net klijente stigao najnoviji balans apdejt za multiplejer, koji nam donosi promene testirane proteklih mesec-dva. Ovaj patch, u svom originalnom obliku, trebao je da nam stigne još početkom maja, ali je otkazan nakon negodovanja zajednice zbog neslaganja sa predloženim promenama.

Balans promene koje nam stižu u ovom patchu nastavljaju u pravcu ranije predloženih promena, ali sa blagim izmenama do kojih se stiglo nakon prikupljanja feedbacka pro igrača i šire zajednice.

Kod Terrana je prvim planom predloženo da Thor dobije single-target anti-air attack umesto dosadanjšeg spash damage attacka, ali se smatralo da to nije pratkično, pa će na kraju Thor jednostavno dobiti dva Anti-air moda, koja može menjati po potrebi. Cyclone je dobio smanjenje cene u gasu, sa 150/150 na 150/100, ali će sada zauzimati jednu supply jedinicu više, sa 3 na 4. Liberator je, nakon nerfa Defender mode radijusa, sada dobio i anti-air nerf, gde mu je damage smanjen sa 7 na 5(+2 vs light), mada je prvobitan predlog za nerf bio i drastičniji (4(+3 vs light). Ideja je da Liberator i dalje bude snažno anti-air rešenje, ali da se blagim nerfovanjem da prostora i za druge lejtgejm taktike Terran igračima.

Kod Prottosa je Colossus dobio blagi buff. Jedinica koja je prošla kroz gomilu nerfova, je od ultra-jake došla do granice neigrivosti, pa je razumljivo što sada vidimo pokušaj da se vrati u miks. Buff se tiče attack speeda, koji je povećan za 10%. Sa druge strane, Immortal je defanzivno oslabljen, i sada njegov Barrier pri aktiviranju apsorbuje 100, umesto 200 damagea. Na ovaj način će Immortal i dalje ostati dobro mid-game rešenje, ali više neće biti toliko jak i odmaklim delovima partije.

Na kraju, Zerg nije pretrpeo nikakve nerfove (zasada), već je Swarm Host dobio solidan buff u vidu smanjena cene sa 200/100 na 150/75. Swarm Host je, baš kao i Colossus, nekada bio izuzetno moćna jedinica, ali je brojnim nerfovima proteran u zaborav, i videćemo da li će ovo smanjenje cene pomoći ovoj jedinici da opet vidi bar malo igre.

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...