Jump to content

Road to BlizzCon 2015 – IZVEŠTAJ – Dan 1


Longleyy

Recommended Posts

Road to BlizzCon – Day 1

Evropski eSports teren početkom oktobra okrenut je finalu kompetitivnih Blizzard igara starog kontinenta – European Road to BlizzCon finals koji se održava u Pragu, glavnom gradu Češke republike, poznatom po hokeju, pivu i finim devojkama. Ovo finale obuhvata nekoliko naslova, što ste mogli da pročitate u našem uvodnom postu kao i nekoliko najpopularnijih i najboljih evropskih timova, pa ćemo samo ukratko pomenuti da ćemo u naredna dva dana gledati finala Hearthstone, World of Warcraft i Heroes of the Storm igara, uz StarCraft 2 Legacy of the Void egzibicione mečeve i Overwatch na 120 računara.

Road_to_BlizzCon2015_resize_DSC_0065_result

Blizzard se potrudio pa je odabranim novinarima (nas oko 50) obezbedio zaista premium podršku za praćenje događaja. Znate da najčešće nismo spremni da olako hvalimo organizatora bilo kog događaja ali za sada je sve što je Blizzard pripremio više nego ispunilo očekivanja – od odabira avionskog prevoza, preko osoblja koje nas je čekalo na aerdromu, preko privatne limuzine do hotela, sjajnog smeštaja u hotelu pa sve do svakodnevnog prevoza od hotela do O2 Arene u kojoj se i finale odigrava. To je što se tiče “sporednih” stvari. Kako će se situacija odvijati na samom događaju, ostaje da se vidi.

Road_to_BlizzCon2015_resize_DSC_0032_result

Kako turniri još nisu započeli, objasnićemo šta se to nalazi na i oko European Road to BlizzCon. Pre svega, ljudi. Kao što možete da vidite na nekoj od pratećih fotografija, reka ljudi čekala je još od noćas da uđe u O2 Arenu. Oni koji su imali besplatne karte (rasprodate u roku od 12h) mogli su ući od 11h dok su oni sa kupljenim “early access” kartama mogli da prođu kapiju sat vremena ranije. A šta ih čeka unutra?

Road_to_BlizzCon2015_resize_DSC_0039_result

Naravno, turniri. Čitava hala podeljena je na tri dela – najveći, skoro čitavu polovinu, zauzima Heroes of the Storm, okrenut jednoj polovini gledališta. Drugu polovinu na “ravne časti” dele dve igre – Hearthstone i World of Warcraft. Sa obe strane nalazi se i ponešto za posetioce – po 60 računara sa Overwatch first person shooter igrom.

Road_to_BlizzCon2015_resize_DSC_0069_result

U hodnicima arene nalaze se drugi dodatni sadržaji.  Zainteresovani mogu obojiti svoje lice ili ekstremitete popularnim Blizzard motivima ili se mogu fotografisati kao Hearthstone karta sa sopstvenim opisom. Mogu formirati i svoj plakat ili potražiti potpis od nekog od profesionalnih igrača. Tu je i takmičenje za cosplay odnosno one koji se uspešno maskiraju u popularne Blizzard likove a moguće je i tražiti “zakopano blago” i osvojiti vredne nagrade.

Road_to_BlizzCon2015_resize_DSC_0076_result

Toliko od nas za prvo javljanje. Turniri zvanično počinju za oko 20 minuta a mi ćemo vas naravno obaveštavati redovno o svemu.

Road_to_BlizzCon2015_resize_DSC_0072_result

Još nekoliko fotografija:

Road_to_BlizzCon2015_resize_DSC_0093_result

Road_to_BlizzCon2015_resize_DSC_0096_result

The post Road to BlizzCon 2015 – IZVEŠTAJ – Dan 1 appeared first on KlanRUR.

[url={url}]Pročitajte kompletan članak na RURu![/url]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...