Jump to content

Kako balansirati Huntera?


SavKe

Recommended Posts

Mislio sam da otvorim temu o ovome pošto se svi slažemo da Hunter siluje trenutno, i generalno ono što sam oduvek mislio je prvo da flare teba da uništava SVE secrete, po istoj ceni i isto da vuče kartu. To znači da bi morao malo da razmisliš, a ne samo da nasumično odigraš flare. Hunter's mark, jebem li ga, ljudi predlažu da košta 1 manu, ali mislim da ni to nije dovaljno. Unleash da popuni tvoju stranu table dok nemaš jednak broj miniona kao protivnik, mislim da je dobro rešenje. Savanca bi trebalo udariti po statsima, ali nisam pametan na koliko da ga stavim. Imate vi neke ideje?

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Ja, igrom slučaja, od kad sam video onaj video sa hijenama još pre milion meseci samo cepam hantera (a hijene sam izbacio iz špila, jednom u deset bacanja uspem da ih odradim kako treba, jer ih odma useru u sledećem turnu). Da se primetiti da il sam se ja mnogo izveštio, ili baš dobro legnu karte bilo da je u pitanju čerupanje polagano (plus strela), bilo da je kontrola table kad su jači protivnici. Slažem se za lava, retko kada se desi da neko odgovori adekvatno kad ga izbacim (eventualno da biraš dal ćeš takvog lava ili dve hijene, ne obe stvari), flare još nisam otključao (jer sam štekao novce za Nexramasove wingove), i mogao bi da skida sve sikrete. Unleash da se ne vezuje za broj miniona, već samo da izjednači minione sa obe strane? Previše bi onda bilo za tu cenu, a i mogli bi da se pojačaju statove ondak malo.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Hunters mark je jedini veliki removal koji hunter ima, ali za razliku od polymorph ili hex on zahteva da se jos jedna karta potrosi da bi se npr Rag unistio ( ili minion ili neki dmg tipa arcane shot/kill command). Dakle msm da hunters mark nije problem. S druge strane flare je potpuno drugo prica. Pricao sam sa nekim odlicnim ladder igracima i niko od njih ne deli moje misljenje da je flare mnogo broken sada. Prosli mesec sam dogurao na ladderu do nekog 50og mesta igrajuci samo huntera sa 2 flare-a. U matchupovima protiv mage-a ili drugog hunter-a koji igraju secrete prosto nisam mogao da izgubim samo zbog flare-a. Naime kada za 1 manu unistis 3 mage-ova secreta koji kostaju 9 mane sve ukupno i jos vuces kartu. To znaci da si za 1 manu, bez trosenja karte, unistio 9 mane protivniku i 3 karte. Nakon toga je prosto nemoguce izgubiti partiju... Jeste da je to jedna ekstremna situacija, ali opet u drugim prilikama mi se desavalo da unistim ice block i tako dobijem game iako protivnik ima lethal u sledecem potezu. Takodje vrlo koristan protiv trap huntera, a sto je najveci problem od svega, je sto je flare odlican i ako protivnik uopste nema secreta, concealed auctioneer??? A cak i da njega nema, replace-uje sam sebe za 1 manu sto nije tako strasno... Sto se lava (Highmane-a) tice, on mi nekako deluje kao hunterov legendary i jedini veliki high mana minion. Posto Krush-a niko ne igra jer je mnogo situacional i previse skup, onda highmane bude najskuplja karta u svim hunter deckovima. U poredjenju sa drugim legendarnim poput tiriona, cenariusa, al'akira slazemo se svi da je losiji, ali opet u decku mozes da imas 2 lava dok ovih ostalih samo po 1. Kao resenje za njega jedino sto mi pada na pamet je da mu se digne cost npr na 7 sto bi ga nekako usporilo i zadrzalo barem jos jedan potez van terena kako bi protivnik mogao da nadje nacin da ga ubije i sprecilo mi neke combo poteze kao npr lav + houndmaster jer bi onda to izaslo na 11 mane.

Dakle hunters mark ostaje isti.

Flare bi morao da se promeni ali ne znam kako, ako ne bi vukao kartu onda bi bio potpuno useless protiv klasa koje nemaju trapove, isto tako i da kosta 2 mane, jer je previse. To sto si ti rekao "Destroy 1 random secret" bi mogla da bude dobro resenje.

Lavic na 7 mane.

 

Eto to je neko moje misljenje, ali opet hunter je vec popio nerf sa houndovima sa 2-3 i sada kada bi se nerf jos 2 class karte msm da bi bilo previse. Gledajuci s druge strane pre naxx-a hutnera niko nije igrao, ali je sada mnogo ojacao zbog webspinera i hounted creepera. Ranije si morao da drzis river croc-a ili tako neku kartu da ti obuhvati 2 drop, ali sada imas creepera koji je mnogo bolji jer je jako tesko skida s terena, a webspiner replace-uje sebe tako sto daje novu kartu a u nekim slucajevima i dobija partiju (ako vuces lava, ako vuces krusha pa cak i kodo-a, buzzarda ili tako nesto).

Napisah roman ja, zavrsavam :D


Unleash je u redu, jedini aoe i manje vise jedini nacin da hunter vuce karte, a svi znamo da je to neophodno :D. Bacanje buzzarda i neke male zveri posle je vrlo slab turn, pogotovu late game kada treba da zaustavljas protivnika ili dobijas partiju.

Link to comment
Share on other sites

Hunter ima neverovatan tempo, a istovremeno mogućnost da se usere na protivnički tempo, protiva aggra sa unleashom i vukom , eksplozivom, protiv controla sa freezing trapom, hunter's markom. Haunted creeper je smešno jak u hunteru, ne možeš da ga skloniš nikako, a em je beast, em ostavlja male tokene da rade posao za hunter's mark. Sa freezing trapom na tabli ne možeš čak ni da trejduješ, tako da mislim da bi freezing trebalo da radi samo kad napadaš heroja, a ne i miniona. Plus ima ubedljivo nabolji drawing mehanizam u igri ( flare, tracking, buzzard+unleash , buzzard plus brdo malih beastova, webspinner) , ima najefikasnije removale (hunter's mark, kill command, efektivno i freezing trap), ima odličan tempo i konstantan pritisak, pa može da te burstsuje kao lud. Ima savanca koji je bolji od jebenog Carniea Bloodhoofa.

 

Nije meni cilj da kukam, samo kažem da hoću da igram igru i sa shamanom, handlockom, mageom... A ne da i ove sezone moram da igram samo sa control warriorom, jer jedino on ima neke šanse da se izbori sa hunterima.

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Ja ne furam ne freezing ni explosive, Mada slazem se sa tobom, webspiner pa creeper pa animal companion pa houndmaster pa buzzard unleash pa lavic, ne mozes da izgubis :D.

 

Al jbg to ti je meta, uvek je nesto vise zastupljeno i ti igras ono sto je dobro protiv toga, da ima mnogo warriora ne bi huntera igrali, pa bi onda mogao i shamana i handlocka xD

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je jako jednostavno resenje ubaciti neutral miniona  koji na battlecry unistava secret ( jedan ili vise ). Oko unleasha se moze igrati, hunters mark je removal kao sto i svaka klasa ima svoj. Savana je za nijansu jaca on recimo Fire elementala ali ako je silencujes ili hexujes gubi veliki znacaj i znatno je slabija od Fire ele.Tako da moje misljenje je da su samo secreti problem.

Link to comment
Share on other sites

^ this.
 

mozda ni sam flare, ni sam hunters mark nisu problem...ali hunter je toliki kvalitetan jebac zdravog razuma, samo zato sto stalno PRCKA i SMETA.
:/ secrety, mali minjoni, sve kad se zajedno sabere, svi komboi, hunter je OP.
ja ga UOPSTE ne igram, ranije sam za quest, sad ni toliko....

:D treba povecati cenu flare-a i huntersmarka (po jedan mana cost vise) i GG. balans gotov. kad se setim da je unleash pre pola godine bio samo 2 mane... :/ sva sreca pa su to promenili.

 

sida sida e pa sta je, ako je sida nije rak

Link to comment
Share on other sites

Pravda za hantera, hnjo, hnjo, hnjo

 

10550125_696040017132219_580915352132628

 

Inače, imao sam dva Buzzarda na tabli i stavio snake trap, i huntersmarkovao njegovog sa tauntom, toliko je providno i očigledno bilo, da me je bilo sramota. I lik je mrtav ladan odradio potez

  • Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 1

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

I naravno turn 3 animal companion bi bilo svinjče :D

 

Dobro, to otvaranje sa slike nije specifično jako u hunteru, svaki deathrattle špil te usere sa tim startom, ali ovde hunter posle može da pravi konstantan pritisak sa hero abilitijem, tako da povratka nema. Inače koliko vidim sa slike, protivnik je bio Garrosh, jedino on ima neke šanse da se izvuče iz ovog sranja, ako dobije fiery war axe ili death's bite i prva 3-4 kruga, pa da posle se nekako obnovi sa jednim shield blockom i da stabilizuje.

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Webspinner da se aktivira samo prilikom napada na njega (ako takav deathrattle izuzetak može uopšte da se napravi), to bi bilo okej za početak. Ili da beastovi koje priziva koštaju 2 više, npr., to bi bilo fer možda.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Ma webspinner nije nikakav problem u celoj priči, on je ok karta.

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Sad više nije ni potreban uth maltene, hunter može da miracoluje sa milion malih beastova i buzzardom.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Nakon što me je izmrcvario sa murlocima

 

10649054_699909866745234_510543519419908

 

Plot thickens

 

10648504_699909886745232_583183125658894

 

Oh, snap

 

10636892_699909890078565_706662616423785

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Ufff

 

10539141_700267503376137_962187235327151

 

1606492_700267493376138_3930957080830392

 

10644791_700266590042895_304952667646083

 

Isteklo mi vreme u jednom turnu dok sam kalkulisao dal da pušćam kerove s obzirom na buzzarda, uz penal što bi par karata izgorelo pri izvlačenju, i onda manipulator u zmaja da začini.

  • Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 1

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Pa, izgleda da će Blizzard da ubije Buzzarda i da solidno sjebe Leeroya :D

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Pa Liroj sa Rougom je čisto i pritajeno zlo, kad mi Roug kaže "well played", znam šta sledi u 80% situacija.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...