Jump to content

Armored warfare - WoT sa modernim tenkovima?


Recommended Posts

  • 3 months later...
  • 9 months later...

Da malo nekrujem thread :)
Obzirom da je sad open beta, da li je neko probao igru ? Kakva su iskustva ?

Što se mene tiče, nekako mi je igrivija od wot-a, i imaju pve misije koje su skroz kul, još ako ih radiš sa ekipom, vr' ! :)
Ima dosta razlika od WoT-a koje se lično meni sviđaju, i ako nastave sa inovacijama i dodacima koji npr fale WoT-u, mogu da pokupe dobar deo player base-a od wargaminga. Ostaje za sad samo da čekamo i da vidimo šta će se dalje dešavati. 
Ako je neko za igru, slobodno add shkabo_tm (kao na wot-u) pa se pucamo.

poyyy

Link to comment
Share on other sites

Progresija nije linearna kompletno kao u WoT-u, da bi recimo otkljucao T3 vozila moras da ispunis mini misiju za tu odredjenu klasu istih. Da nacinis odredjen broj stete a da budes blize od 300m ili da budes dalje od 300m recimo. Da budes scout toliko poena recimo. Sa pocetnim vozilima od dva dilera koja su trenutno u igri mozes da otkljucas linearno jos 4 ali za dalje progresiju moras da se fokusiras da odradis te mini zahteve.

Imas trenutno dve "nacije" tj. dilera u igri. Svaka nacija imas jednog globalnog komadanta kojeg sva vozila iz te nacije dele. Ostatak posade je jedinstven za to vozilo. RPG progresija sa vestinama, skupis exp za sledeci poen koji onda potrosis na neku od dostupnih vestina. Komadant krece sa vec izucenom prvom vestinom, dok posada ima po 4 mogucnosti da izabere u dva slot-a. Nisam igrao mnogo da bi znao kako ide dalje.

Imas MNOGO vise vrsta municije na raspolaganju jer igra realno simulira moderne oklope. Ako recimo pucas eksplozivnom HE municijom bilo koje vrste na vozilo sa reaktivnim oklopom ima da ga izduvas bar dok isti ne unistis :D 

Upgrade vozila je standardan, exp otkljucavas module koje kupijes kreditima. Razlika sa WoT-om je u globalnim modulima tipa dodatak za oklop ili ostava za municiju. Da bi recimo dodao oklop na Leopardu 1 koji ima jedan univerzalni i jedan oklop slot, moras oklop da otljucas tako sto ces BMP-1 vozilo da dovedes do prestige statusa.

To je ujedno jos jedna razlika. Dok kod WoT-a imas linearnu progresiju ovde imas RPG elemente gde svako vozilo ima exp bar, gde na 50% skupljenog exp dobijas prestige status za isto i otljucavas neke opcije u upgrade-u od kojih su neke i ti globalni moduli. Na 100% skupljenog exp dobijas opciju da kupis sledeci tier vozila u toj liniji.

Igra je dinamicnija jer imas razlicite oklope, vise vrsta municije, mape su bolje i detaljnije. LoS je prikazan realnije. Znaci ako imam nesto da pucam tj. ako granata ima put koji moze da prati i da pogodi metu onda icona svetli jarko crveno  ali ako je neprijatelj iza zgrade ili brda recimo onda je tamno crvena. Nema render distance kao u WoT-u, ona bela kocka kad koristis mod. Ako imas LoS a neko ti javlja neciju poziciju, mozes da pucas na istog. 

Svasta nesto, mrzi me da dalje kucam :P

 

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam igrao jos kad je bio early access, pa sam evo tek juce ponovo patchovao igru i krenuo da igram. S tim da smo dobili taj neki nalog pa sticajem okolnosti imam i neke Tier 5-6 premium tenkove pa sam se malo i s njima zezao. Ono što je meni dobro u odnosu na WoT (pored svega ovoga što je Pekar rekao, on je mnogo više to istražio nego ja) jeste što je dosta tih nekih sistema dodatno razvijeno - skilovi posade, različite municije, različiti dodaci na tenkove, sve deluje da ga ima mnogo više i da je mnogo razgranatije nego u WoT-u. Plus što možeš da voziš tenkove različitih nacija, to mislim da im mnogo olakšava stvari jer tech trees nisu tako ograničena da moraju u nekom momentu da izmišljaju nepostojeće tenkove čisto da popune neki tier. Opet na početnim tierovima ima brdo tenkova iz WoT-a - T-62A, Obj 430, Patton i slično. 

Meni je najveći problem što je mehanika igre, bar ovo malo što sam igrao mnogo slična WoT-u, ok ima drugačijih tenkova, ima drugačijih oružija, dodataka i sl, ali je sam osećaj mnogo sličan, ne znam da li je to namerno ili ne, ali prosto imam utisak kao da igram "WoT 2", i to ne nešto ni mnogo unapređeni nastavak. Lupam kad sam igrao malo War Thunder tu ima nekih baš bitnih razlika što se tenkova tiče, sad kome se šta svidja, ali je princip različit. Ovde mi je bukvalno osećaj - ok, istražio sam T-62A, sad nastavljam da ga igram samo na drugim mapama :) Moguce da je do mene, videcemo vec. 

Jos jedna stvar koja mi se nije svidela je interfejs u samoj borbi - sve mi je nekako previše sitno, mada nije nemoguce da to moze da se kastomizuje, moram jos da istrazim. Ili sam ja prosto vec previse mator pa mi smetaju sitna slova :) I takodje me zvukovi nerviraju, nekako su mi u WoT-u jebačkiji, da se tako izrazim, nisam siguran da su realniji, ali prosto daju bolji utisak. Grafika mi je ok, ali sam realno na osnovu prvih najava očekivao neko cudo a ovako je samo ok. 

 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Mali update - probao sam, to s interfejsom moze da se sredi, tj povecaju slova, to je kul. Ono sto nije kul je da ste u problemu ako imate slabiji komp, ja to testiram na svom laptopu koji je i7-3520M i Radeon 7570M i koji u WoT u Full HD ima fazon 65-70fps na minimalnim podesavanjima. U Armored Warfare ima 25fps :(

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...