Jump to content

Mudre izreke poslovice, citati može i poezija. Kreativnost i duhovnost


Superstar31

Recommended Posts

Kao što vidite u naslovu topic-a ovde postavljajte vama omiljene citate poslovice, a može i poezija. Sve dolazi u obzir pogotovo vaše nešto što ste vi smislili lično editovali itd. Na bilo kom jeziku naravno ako je neki manje poznat bar prevedite.. Ja lično sam protiv toga deljenja ličnih intelektualnih kreacija preko interneta, ali ponekad u nekim stvarima vidim daleku budućnost samo ukoliko te stvari podelim sa drugim. Ukratko da vam ispišem svoju priču.. Podeliću nekoliko delova iz svoje (rep - poezije, a na kraju verovatno i celokupne tekstove, jer ponekad to sve tako kulja iz mene da to i meni ne predstavlja neki problem da napišem).. Želeo sam da snimim imam dosta tekstova, ali svi koji imaju neki studio kažu da su tekstovi između repa i poezije da su odlični i da moraju dosta da se EDITuju za rep, tako da bi izgubili na svojoj lepoti, i velike su šanse da budu truba, tačnije da se spuste ispod oblaka njihove unikatne lepote, i da se pronađu na samom patosu naše rep scene koja je iskreno smeće, ne računam par izuzetaka. Doduše našao sam par poslovica koje su inače na engleskom jeziku nisu loše ocenjene.

Sometimes when I'm with my friends at a restaurant, I sit down for another table. Sometimes I really need that, because I love to watch the world where I do not belong.   
Ponekad kada sam sa svojim prijateljima u restoranu, izdvojim se i sednem za neki drugi sto. Ponekad mi je to stvarno potrebno, zato što volim da posmatram svet kome ja ne pripadam. 
Boldovao da bi se lepše videlo.
( Neka moja poslovica, o asocijalnosti. Više na nekom drugom duhovnom nivou, a ne na nivou nedruželjubivosti, jednostavno ponekad ta modernost i zanemarivanje morala etike, laži obmana, ne postupanje ljudi po nekim kodeksima zato što to oni osećaju, već zato što je to ok u nekom društvu, a u nekom nije)  [:)] Morao sam na engleskom jer sam na nekom sajtu postavljao pa sam samo kopirao.

 

Life is a fight, we are all fighters, we all have it inside. We are fighting in every second of our lives, but in the most of the time we do not notice it.
Život je borba, mi smo svi borci, mi svi imamo to u sebi. Mi se borimo u svakoj sekundi naših života, ali u većini slučajeva mi to ne primećujemo.

Klasična motivaciona poslovica  [:)] 
 

After u beat all of your opponents fear, pain, sadness,affliction, u will make it to the gates of success. When u get there u will see a huge mirror. Stand in front of it take a deep breath, you see your opponent? Take it to the higher level! Never stop improving yourself.
Kada pobediš sve svoje protivnike strah, bol, tugu, žalost, doguraćeš do kapije uspeha. Kada dođeš tamo videćeš veliko ogledalo. Stani ispred tog ogledala, udahni duboko, vidiš li svog protivnika? Podigni na viši nivo! Nikad se ne zaustavljaj unapređivajući sebe.
Jedna od boljih, jer sam ovo davno napisao, a tek sam se skoro pronašao u Šintoizmu kada sam saznao da se spoznaja sebe vrši ispred ogledala, čitajući Bušido.

Imam još dosta, ali neću baš toliko da postavljam nije mi cilj da kad vidite tekstinu kilometarsku da ni ne pogledate  [:)] .

Usput malo rep poezije, koju ću dalje deliti sa vama, ne bi bilo loše i i da kažete vaše mišljenje.

Čopor

Pun mesec hladan vetar, i zov divljine,
stari olinjali vuk se popeo na vrh planine,
pogledom suznim okom gleda u daljinu,
bol koji oseća remeti tišinu,
jauk starog vuka što preseca i izaziva tugu,
ruši svaku sreću i gasi svaku dugu,
malaksalost tela, i slike ispred njega,
stari vuk koji razmišlja sada da se preda,
dok sećanje pritiska on se seća svega,
počinje da se seća samog početka.....        

Prvi deo tačnije kratak uvod  [:)]
 Inače moj najslabiji tekst. Tekst se proteže x 10 do kraja pesme tako da ono, baš zbog dužine samo ću malo podeliti, taman da vidim vaše reakcije

Mornar


Gledam reku i reči koje plove,
zaboravljeni pesnik odpozdravlja svoje snove,
poslednju pesmu ću ostaviti na obali,
dok duša mi nestaje kao lišće koje povetarac odnosi,
vidim pastelne boje šume u daljini,
dar koji sam ukrao me nosi u tišini,
kao nota, osvajam notne linije,
postajem duh realan deo prirode,
galebovi grabe i love na površini vode,
gledam u daljinu sada rešio sam da odem,
hodam po vodi kao da promenila je stanje,
nisam ni na pola puta, ali nastaviću dalje,
kraj ne postoji u daljini samo pučina i sunce.... Osrednji nivo 1/3 prvog dela teksta znači za ovu pesmu ima još 8 delova  [roflmao] 

I ovo je mnogo za početak, ali eto, ako ima neko kreativan da osnujemo rep grupu na ovaj fazon već 6 meseci tražim nekog, kada bi se ovako nešto pojavilo u Srbiji bilo kao Wu tang u Americi.. Svi su u fazonu ulica droga vamo tamo.. Inače pisao sam rep od 6 razreda osnovne, što je dovelo konačno do formiranja mog stila posle dugogodišnjeg pisanja, sa kratkim pauzama, sve ukupno 11 godina. Pisao sam bio i nešto za knjigu koja bi se zvala Norma šteta što je zbog obaveza na faksu koji nema veze sa kreativnošću pretrpelo posledicu odricanja, kako bi se postiglo sve.. Imam gomilu tekstova ne bih da toliko baš trolujem. Hahaha došao po WOWp kod i ostao, osećam da neće biti nikakvih podela fazon  [roflmao]
  [roflmao]  [roflmao] da ne bi došao još neki ovakav psihopata!!  [:D] 

 
Edited by Superstar31
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Evo ceo rad, interesantan je mada ni približno moćan (moćan u smislu razrade i dubine teme koju obrađuje) kao što pretpostavlja pompezni naslov članka iz MailOnline-a.
http://journal.sjdm.org/15/15923a/jdm15923a.pdf

A ovde je i dodatak koji je interesantan zbog pseudo-izreka, kao i opšteprihvaćenih mudrih izreka.
http://journal.sjdm.org/15/15923a/supp.pdf

Čisto ako nekog interesuje.

  • Upvote (+1) 2

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Evo ceo rad, interesantan je mada ni približno moćan (moćan u smislu razrade i dubine teme koju obrađuje) kao što pretpostavlja pompezni naslov članka iz MailOnline-a.
http://journal.sjdm.org/15/15923a/jdm15923a.pdf

A ovde je i dodatak koji je interesantan zbog pseudo-izreka, kao i opšteprihvaćenih mudrih izreka.
http://journal.sjdm.org/15/15923a/supp.pdf

Čisto ako nekog interesuje.

ko zna zašto je to dobro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...