Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma


VELIKI KURAC

Recommended Posts

Ono sto je tesla po pitanju user-friendly stvari , tipa autopilot, smarthpone aplikacija da palis/gasis i sl, ovaj je za performanse.. 4 posebna motora za svaki tocak, mozes u letu da menjas gde ce pogon da ide napred-nazad-deljeno , po krivinama pored eps-a ima i taj torque vectoring gde gura spoljasnji tocak vise nego unutrasnji i sl... na zalost nemaju neki video trkanja i sl , uglavnom je neki driveby i sl.

ista ekipa je radila ovo u saradnji sa japanskom firmom.

auto je zavrsio drugi, i pored toga da je ostao bez klasicnih kocnica na pola staze, pa je vozio samo sa regenerativnim kocenjem.. sve zive rekorde je pobio do tog trenutka, al jbg.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Мечка је пре неког времена представила електрични СЛС. Лепо изгледа, али прелази пар десетака км, не сећам се тачно, пре него што мора на пуњење. Односно нема никаву аутономију. Како стоје стври с овим?

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

Dobto pitanje postavlja overkind, nazalost, nije ni Rimac resio pitanje baterija. Moze auto relativno dugo da se vozi ako ga vozis normalno, ali to je auto od 800 kW i kad mu pritisnes gas do daske on posrče sve. Isto kao i sa Teslom i sa Ludicrous modom voznje na P90S modelu. Jos smo daleko...

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

takvi motori tih dimenzija jesu novina.. al opet je pitanje bezvezno.. nije pitao koliko domet ima.. ili koliki domet ima kad se stisne.. 

baterija je 82KWh, znaci slicno kao model S 85

domet deklarisan ima ~330km. koliko ima u praksi javljam cim ga kupim ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Konačno, za drugu pratilju izabrana je Jovana Gojković, koju su posetioci prethodno mogli da vide pored ni manje ni više nego - Bentleya.
Prva pratilja je Jelena Grkinić, sa štanda Peugeota, zapažena pored modela 3008.
A pobednica ovogodišnjeg takmičenja za MISS DDOR BG CAR SHOW i MOTOPASSION je Marija Milanović, takođe sa Peugeotovog štanda, ali iz pratnje modela 508.
 
Sve tri devojke dobile su prigodne nagradne vaučere, muški posetioci su ostali da plaču jer ovaj hepening nije potrajao znatno duže, a ženski su bili srećni jer su im  takmičarke bile teško izdrživa konkurencija.

Citat je inače iz zvaničnog saopštenja sajma lol :)

Enihu:

IMG_4893.thumb.jpg.8ed42555ed0f9c45698e5 

IMG_4987.thumb.jpg.23f09282a262800e52cb7

IMG_5024.thumb.jpg.d0ceb7804d8bdd67b6ee8

Link to comment
Share on other sites

Ja sam bio, ali mi je primarna ideja bila da pogledam koje su cifre za kasko osiguranje jer su kao reklamirali 50% popusta, a nema nikakvog popusta :) Cak mi je lik iz DDOR-a sve lepo napravio ponudu i to, i ja ga pitam jel to traje do kraja sajma? Ma jok, do kraja godine :))) A oni su bili najpovoljniji :)

Ostalo sam sve pogledao onako u prolazu sto bi se reklo, nista me spec nije impresioniralo. Novi Megan je dosta kul spolja, samo je veliki LOL bio na "cena osnovnog modela od 12.999, cena izlozenog modela 22.500". Kao ok ne moraju da izloze najjadniji model, ali ne moraju bas ni da stave duplo skuplji. Seo sam u Twinga, to sam hteo da pogledam, i skroz je kul unutra, jedino sto je vozaceva pozicija bas visoko, kao dzipa da vozis, to me malo iznenadilo, izlazio sam napolje da pogledam da nije auto na nekoj platformi. Fiesta je opet bila sasvim solidna ponuda u najosnovnijoj opremi, pitao za cenu Focusa u slicnoj opremi kao kada sam ga ja kupio, skuplji je sad 3k evra :( Odlicna mi je bila ponuda Alfa Guiletta za 16 i nesto s dobrom opremom i 1.6JTD motorom. I ponovo je bio predrkani Seat Leon FR, ovog puta u jos boljem izdanju s 18" tockovima, DSG menjacem i nekim panoramskim krovom sa 2.0 TDI, za 21k evra, tako nesto, predobra ponuda samo para nemam... I skapirao sam da im je to fora za sajam - ponude bukvalno samo jedan ili dva komada po toj ceni, bio je izbor izmedju crvenog i crnog i to je to... 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Mnogo mali sajam, to mi je prvi utisak, sve se obiđe za 30 min.

Kad se odbiju komercijalna vozila, matori automobili i banke, ostane "jako malo". Toliko da sam preskočio nekoliko automobila jer su imali samo po jedan primerak, pa sam morao da se vratim na štand da proverim gde je taj auto.

Ali dobro, ovo nije zvanični sajam, tako da je i bilo za očekivati da će izgledati kao bubanj potok, samo sa novim kolima :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...