Jump to content

Čili i Bole vas mole za pomoć - Glup problem sa kompom


Slađan

Recommended Posts

Bole i ja imamo nekih problema sa jednim kompom u redakciji, a posle svega i svačega, i dalje nije rešeno. Sori za mali wot, al jbg, da bude detaljno.

U pitanju je sledeća konfiguracija:

CPU: i5 3450

GPU: SAPPHIRE RADEON HD 7770

MB: ASUS P8H61-M LE R2.0

PSU: CM RS-500 PCAP-D3

RAM: Transcend 613887-2564 DDR3 1600MHZ CL11 4GB x 2kom.

HDD: 1TB WD10EZRX Western Digital

OS: Win7 64bit SP.1

A problem je da BSODuje, sa raznim porukama, takođe rendom krešuje i izbacuje poruke u windowsu da je riknuo Win Explorer, ATI Catalyst, neki nasumčni .exe. Nekad krešuje, nekad ne odmah. Nekad ni ne stigne u Win, krešuje odmah posle POST-a. Nekad BSODuje pa se sam restartuje, nekad ne.

Šta smo probali:

- Reinstal Win7 64bit sa diska i usb-a, tri različite verzije i sa i bez servis peka (a svi ti windowsi su redovno instalirani i rade svuda super). Ili instalira, pa sve isto ili krešuje pri instalaciji i lupi BSOD ili neku grešku ili slično pa restartuje.

- Prvo smo sumnjali na HDD, pa smo ga formatirali i na quick i na full kroz Win i na Zero kroz HD Tune Pro i još nekim programom nebrojeno puta. Čekiran je sa mislim čak dva ili tri programa sa hirens diska i UBCD-a, plus je na dva različita kompa radio normalno. Na jednom je celu noć radio ok, na drugom dva puta po nekoliko sati, bez problema. A čekiran i chkdsk-om i kroz HD Tune pride. Sve pokazuje ok. Inače, probani su i razni SATA kablovi, i dalje sve isto. I još smo probali sa drugim hardom, isto ne pomaže.

- Memorija je testirana i sa memtestom i još nečim, po ko zna koliko pasova, sve je ok. Plus je radila na drugom kompu nedelju dana bez greške pre nego što je vraćena u ovaj.

- Menjali smo napajanje, opet je krešovao i bsodovao i u win i pri instalaciji win.

- Probali smo drugu grafičku i integrisanu na ploči, isto sve.

- Probali smo i na drugoj matičnoj (ASRock Z68M/USB3) sve ovo navedeno opet i na njoj, sve isto.

- Vraćan je system image, isti problemi. A inače je kompa sasvim normalno i uredno radio pre 6 meseci kada je bio nov. (Nema garanciju btw.)

- Probali smo i sa i bez i sa drugim miševima i tastaturama (onaj trenutak očaja!), isto.

Pa smo sve sem samog procesora isključili ali nažalost nemamo pri ruci drugi 1155 procesor da probamo i njega (imamo nesrećom 1156 :D ) jer nema više šta drugo da bude. Prčkano je po oba biosa, downclockovan je i CPU i RAM, isto sranje, a inače naponi su, kako BIOS prijavljuje, skroz normalni.

To me dovodi do sledećeg: jel ima neko neki, bilo koji procesor za 1155 slot, znači i3, i5, i7 na zajam radi testiranja u redakciji?

Pa da samo potvrdimo jel to ili nije, a ako ima neko neku drugu ideju šta bi moglo da bude, pls - napišite ispod. Ni meni ni Boletu nije dobro više od ovoga, razvuko se predugo, a moramo da ga sklepamo da radi što pre moguće. Kontam da sam zaboravio šta smo još probali ali je poenta da ništa nije pomoglo, bilo da je kroz Win, DOS ili menjanje hardvera.

Nadam se da je procesor jer ako to nije, onda je crna magija u pitanju i ništa drugo!

Hvala na strpljenju

hlp pls :P

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...