Jump to content

Balkan CS Liga


VioleN

Recommended Posts

Balkan CS liga je slijedeći projekat www.balkan-league.com.

Cilj nam je kao da napravimo ligu kao našu BDL, ako ne i bolju. Veoma smo blizu da to i ostvari, a uz vaš mali doprinos projekat bi trebao da počne sa radom. Više o samom projetku pročitajte u slijedećem dijelu:

Na engleskom: http://pastie.org/1560111

Na "našem":

Balkan-League je projekat zapocet u Junu 2010. godine. Prvobitni cilj lige je bio da se napravi stabilna DotA liga na podrucju Balkana, jer takvo nesto nije postajalo u ovom regionu. Na pocetku, fokus je bio samo na exyu zemlje, tj: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hvatsku, Makedoniju i Srbiju. Prva sezona je trajala oko tri mjeseca, te je uspješno završena u Septembru 2010. godine. Nakon toga, odlucili smo pokrenuti drugu Sezonu, povecavajuci domen lige na države poput Bugarske, Grcke, Slovenije, Moldavije, Turske i Madarske. Samim ubacivanjem dodatnih država, druga sezona je postala mnogo uspješnija od prve. U drugoj sezoni smo mogli vidjeti mnogo atraktivnih igara, a finale je odigrano 18. Decembra 2010. godina, sa timom mTT kao osvajacem sezone.

Treca sezona je dobila sasvim novu dimenziju, za razliku od prethodnih sezona gdje smo imali samo prvu diviziju, treca je dobila cetiri! Savrsena prilika za manje timove da se pokažu, i da dospije u vecu diviziju kako bi se borili sa najboljima. Trenutacno liga broji 96 timova sa po najmanje 5 igraca. Mecevi prve divizije se objavljuju na GosuGamers.net - najvecem DotA sajtu na engleskom sa preko 100 000 dnevnih posjetitelja. Sistem lige tjera igrace da dolaze na sajt cesto, kako bi dogovorili svaki mec posebno.

Pored osnovne klanske lige, tu su manji projetki poput kratkih 1v1 i 5v5 kupova, kupova koji završe za jednu noc. Trenutno najveci projekat na kojem radimo je funkcionalni portal za e-sports vijesti kako sa podrucja balkana, tako i šire. Pored navednih projekata, akitvna je i inhouse liga, #BDL gdje igraci igraju pojedinacno, jedni protiv drugih.

Buduci projeti u planu su zasigurno ekspanzija na druge igre, prvobitno na Counter-Strike, zatim Counter-Strike: Source i Call of Duty serijal, kao najpopularnije igre u regionu. Širenje lige na druge igre ja prirodna ekspanszija koja može donijeti mnoge prednosti projetku.

Trenutni sadržaj Balkan-League:

• Balkan DotA liga za timove

• Mani projetki poput minicupova

• Inhouse liga za igrace

• Forum

Buduci projekti:

• Portal

• Ekspanzije lige na druge igre

• LAN-eventi

Iako projekat se ne razvija željenom brzinom, iz razloga što osobe zadužene za projekat su studenti koji vecinu vremena moraju provesti na ucenju. Jedno je sigurno, osigurali smo sigurnu poziciju na balkanu što se tice dota lige za tekucu godinu. Ono što mi trebamo od vas je da proširimo ligu na mnogo vece podrucje. Nakon što dobijemo dovoljno sponzora koji mogu ponuditi nagrade igracima, ligu možemo proširiti na mnoge igre, jer je cijeli sistem vec spreman. Ono što mi trenutno možemo ponuditi je reklamu, koja bi se mogla nalaziti na:

Site-u od dota lige, site-u od CS lige, Forumu, #BDL inhouse kanalu (sa prosjekom od nekih 110-150 ljudi unutra), reklamu u GArena/RGC sobi, reklamu na hostbotu (na pocetku game-a napiše vaš link, tako da ce svaka osoba koja bude gledala stream / replay moci vidjeti taj link).

Dakle, svrha ovog teksta je da nademo što više zainteresovanih kompanija koje bi nam mogle pomoci da napravimo ovaj projekat još vecim, još boljim. Nema potrebe za ogromnim nagradama trenutno, svaki vid podrške je dobrodošao. Ne oklijevajte da postavite bilo kakvo pitanje vezano za projekat, ligu, sponzorstvo na admin@balkan-league.com

www.balkan-league.com

www.balkan-league.com/dota

Srdačni pozdravi,

Ribic Emir

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...