Jump to content

Crysis 2


dNte

Recommended Posts

  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...

Nisam bas siguran oko te izjave, jer su sve dx11 karte po prirodi stvari "optimizovane" za rad sa dx9 API-em, dok ukljucivanje dx11 efekata, kojih do duse i nema mnogo ekskluzivnih u poredjenju sa dx10 (tessellation npr.), moze samo dodatno da optereti kartu.

Tako da generalno gledano, ovaj dx11 dodatak ce svakako imati impakta na performanse, samo je pitanje u kojoj meri i koliko opravdano u odnosu na vizuelno poboljsanje koje donosi.

Link to comment
Share on other sites

Ne baš, DX9 vuče neku kompatibilnost unazad sa prethodnim arhitekturama kartica (razdvojeni pixel i vertex shaderi itd), poenta DX11 je da se svi ti nepotrebni koraci preskoče i da se radi onako za šta su nove generacije kartica optimizovane. Naravno, ako je endžin pisan kako treba za DX11, odnosno ako nije u pitanju DX9 endžin krpljen novim efektima.

Recimo World of Warcraft u DX11 režimu radi brže nego u DX9, istina zato što ne koristi teselaciju, ali ostatak benefita novog API-ja je očigledan

http://www.tomshardware.com/reviews/world-of-warcraft-cataclysm-directx-11-performance,2793-7.html

Znači suština DirectX-a 10, a samim tim i 11, je da se "polupa" kompatibilnost sa prethodnim API-jima zarad boljeg iskorišćenja hardvera, jer je DX9 dogurao do tačke da ga ozbiljno koče neke stvari koje se vuku od DX8 i čiju nadogradnju predstavlja. To što pravih DX10/11 aplikacija ima jako malo a ove ostale koje se izdaju za DX10 imaju 50% usporenja u odnosu na DX9, jebga, loši programeri.

Link to comment
Share on other sites

Da, apsolutno bih se slozio oko svega, samo bih jos jednom istakao da kada je rec o Crysis-u 2 koji je na zalost inicijalno dx9 igra, sa sada pridodatim dx11 elementima, rast performansi se svakako ne moze ocekivati vec upravo obrnuto. Najveci deo koda (pretpostavljam, nisam siguran) ce se i dalje renderovati kao dx9, dok ce dx11 elementi samo dodatno uposliti odredjene delove arhitetkture GPU-a.

Verovatno su se neki testovi vec pojavili, nisam stigao da pogledam...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...